Poți avea rezultate sau poți avea scuze, niciodată pe amândouă
Provocarea Motivațională Ziua 25. Un citat care mă duce cu gândul la milioanele și miliardele de motive pe care le avem atunci când un obstacol este foarte dificil și pur și simplu ne împotmolim la un moment dat. Creierul nostru este făcut astfel încât să petreacă cât mai mult timp în zona de confort, astfel că de fiecare dată când ceva cu care nu suntem obișnuiți apare, creierul va găsi imediat o scuză pentru a nu face lucrul respectiv.
Mi-aduc aminte aici de un alt citat care suna în felul următor: „fă-ți un abonament la sală și dacă nu consideri că ești creativ, vei vedea cât de multe scuze ai” și evident cât de creativ ești. Scuzele apar și sunt în mintea fiecăruia dintre noi pentru că, până la urmă, nimeni (cel puțin la început) nu are acea stare de spirit care să îl împingă către tot ceea ce își dorește să întreprindă. Foarte mulți ne dorim la început beneficiile și nu suntem în stare să vizualizăm tot drumul până la respectivele beneficii. Consider că și din acest motiv tot creăm aceste scuze care să ne facă să ne distanțăm de la ceea ce ne propusesem.
În continuare îți prezint 5 motive pentru c-are s-ar putea să nu ai rezultate, ci scuze. Iar mai apoi te duc și către celălalt pol și vin cu un sistem bazat pe 30 de zile care îți adaugă câteva provocări în program în scopul de a avea rezultate.
Procrastinezi
Ceea ce nu e bine absolut deloc. Nu mai amâna lucrurile pe care ai de gând să le faci, nu mai amâna obiectivele, nu mai amâna visul! De obicei, procrastinarea se întâmplă pentru că acțiunea pe care ar trebui s-o întreprinzi nu este îndeajuns de „dureroasă”, nu te provoacă îndeajuns de mult și nu te ține în priză așa cum ar trebui. Oferă-ți mai multe provocări de-a lungul unei acțiuni și vei vedea rezultatele.
Îți subestimezi obiectivele
A îndeplini un obiectiv înseamnă a ajunge din punctul A în punctul B, drum ce necesită un anumit plan de acțiune. Din momentul în care tu subestimezi acest plan, vei fii delăsător, îți vei pierde încrederea în el și tot entuziasmul tău va fi concentrat către o altă țintă. În cazul în care ți-ai setat ceva și vrei să obții un anumit lucru, atunci nu subestima nimic.
Petreci mai mult timp în definirea problemelor decât în a lua acțiune
O mare problemă! De ce să definești atât de mult un lucru care nu a mers cum trebuia? Cu cât reușești să aflii mai repede ceea ce nu a funcționat, cu atât vei putea să te deplasezi mai repede către celălalt pas. Și nu, nu trebuie să cunoști fiecare detaliu al problemei, ci doar motivul pentru care există o problemă.
Nu lucrezi într-un mod inteligent
Știi de metoda SMART, probabil că știi. De fiecare dată când întreprinzi ceva, cel mai bine este să definești de ce faci acel lucru și cât de benefic îți este. Astfel, vei ajunge în mod sigur, la rezultate.
Ești distras ușor
Cu atâta tehnologie și multitudinea de rețele sociale, este foarte ușor să fii distras. Vrei să fii eficient și să ai și rezultate. Atunci când lucrezi, fă-o într-un browser în care nu lucrezi de obicei, sau dacă ai nevoie de bookmarks, history și cache, atunci închide orice tab irelevant din browser-ul actual. Te va ajuta să te focusezi mai bine.
Așa cum ziceam, există și o listă cu provocări foarte interesante. Crezi că ești în stare să respecți programul respectiv? Începe de mâine și revino peste o lună și spune-mi cât de multe rezultate ai avut!
PS: Click aici și citește postarea inițială cu provocarea motivațională.
♥ Mă numesc David Mitran
Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.
Hai să ne cunoaștem
Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.
Fără spam. Îți promit.