Published On: 24/01/20144.1 min read

În mijlocul fiecărei dificultăți se naște o oportunitate

Provocarea Motivațională Ziua 24. Acest citat mă duce cu gândul la obiectivele pe care ni le setăm și cât de dificil este să îndeplinim aceste obiective. Și având în vedere că a-ți îndeplini un obiectiv reprezintă a avea parte de un beneficiu, o oportunitate, până să ajungi să ai parte de respectivele beneficii treci prin tot felul de momente.

Unele dificile, altele mai puțin dificile, iar fiecare moment dificil prin care treci presupune un mic beneficiu, care, la sfârșit, se va concretiza prin definirea obiectivului tău. În mijlocul oricărei dificultăți apare o oportunitate, pentru că, atunci când întreprindem ceva, indiferent cât de greu ar fi, imediat după ce trecem de dificultatea respectivă, va apărea și o oportunitate.

Viața ta este o întreagă oportunitate prin fiecare moment pe care-l trăiești, iar aceste momente reprezintă șansa ta de a face o diferență, una pozitivă. Gândește-te la aceste momente și la rapiditatea cu care unul îl urmează pe altul. Gândește-te că fiecare reprezintă o cărămidă în tot ceea ce tu clădești spre ceea ce urmează să se întâmple. Toate aceste momente formează un întreg și doar puse laolaltă vor avea îndeajuns de multă putere încât să reprezinte o realizare pentru tine. Poți să le lași să treacă sau poți să începi să construiești cu ele. Și ține minte că fiecare dintre acestea sunt speciale.

S-ar putea să fii obosit sau să nu ai îndeajuns de mult curaj sau, pur și simplu, să nu te simți în apele tale. Însă, indiferent care ar fi problema, singura ta opțiune este să înaintezi. Cu cât stagnezi mai mult, cu atât clădirea construcției, despre care vorbeam mai devreme, va dura mai mult. Prezentul este acum, iar dacă ajungi să te legi de trecut sau să rămâi blocat în el, momentele speciale de care ar trebui să ai parte vor dispărea, se vor disipa puțin câte puțin.

A sta blocat în zona de confort, de fapt, te face să nu ai pic de confort, pentru că zona de siguranță nu vine cu nimic special. Este zona în care toată lumea stagnează, procrastinează și așteaptă după o minune, care, din fericire pentru cei ce au ales să facă pasul, nu o să se întâmple niciodată.

Visele tale devin realitate atunci când știi să profiți de toate valorile pe care le ai, iar toate aceste valori au un scop, însă scopul nu este stagnarea. Aceste valori ți-ai fost oferite în scopul îndeplinirii obiectivelor și a împlinirii viselor. Nu pot fi înlocuite sau duplicate, iar acestea, pe care le ai, îți oferă energia, tăria, voința și perseverența necesare pentru a ajunge acolo unde îți dorești să ajungi.

Vei avea nevoie de un efort mult mai mare decât cel depus până acum, iar dacă asta te sperie, atunci poate că nu meriți să ai parte de oportunități. Vei avea nevoie de curaj și determinare, însă norocul stă în faptul că le ai deja, trebuie doar să arunci carapacea sau orice altceva le ține pe loc și să le lași să-și facă de cap.

Curajul nu este acel act nebunesc de a sări într-o piscină fără pic de apă în ea, ci este abilitatea de a simți frica, să o lași să se manifeste și totodată tu să faci tot ceea ce ai de făcut, indiferent de cât de puternic ar fi sentimentul de frică.

Determinarea apare atunci când știi că ceea ce ar trebui să obții nu are cum să aparțină și altcuiva. Știi că este al tău și va fi al tău pentru că ți-l dorești. Tot ce trebuie să faci este să întinzi mâna, să simți cum toată acea frică se transformă în determinare, cum te umple de energie și cum te ajută să te focusezi. Va fi al tău!

De asemenea, ești plin de experiențe și memorii ce îți conferă o perspectivă aparte, una datorită căreia tu ești în stare să vezi lucrurile într-o manieră unică, cum nimeni altcineva nu este în stare. Nu lăsa toată această perspectivă să se risipească, nu lăsa toate experiențele și memoriile de care ai avut parte să fie în zadar.

Nu mai aștepta ca oportunitățile, de care consideri că vei avea parte, să apară. Pur și simplu întinde mâna. Oportunitatea ta este aici și acum!

PS: Click aici și citește postarea inițială cu provocarea motivațională.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

Alege o unealtă

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email
Politică

Fără spam. Îți promit.