Published On: 18/01/20142.9 min read

Singurul lucru care învinge norocul este munca

Provocarea Motivațională Ziua 18. Prima idee care îmi vine în minte este ideea de perseverență. Cu cât muncim mai mult, cu atât avem parte de mai multe, iar dacă ar fi să comparăm și să balansăm acești doi termeni, noroc și muncă, aș putea spune că în cazul în are nu facem nimic, norocul va avea de câștigat, iar în cazul în care muncim s-ar putea ca situația să se schimbe pentru că cu cât muncești mai mult, cu atât ai mai multe oportunități, cu atât ai mai multe experiențe și ajungi să obții mult mai multe lucruri decât dacă ai aștepta să se întample ceva anume.

Cu cât muncești mai mult, ai putea lua în considerare că intervine și norocul. De ce să ai parte decât de una din cele două categorii, când poți să ai parte de amândouă. Gâdește-te la tot efortul pe care îl depui zilnic și gândește-te la norocul pe care îl ai și la norocul care vine odată cu efortul depus. S-ar putea să realizezi că odată ce începi să muncești din greu, s-ar putea să ai și o mică doză de noroc care să te ajute și care să te motiveze, să te satisfacă și așa mai departe.

Așa cum am spus-o și în alte câteva articole, nume precum Elon Musk, Bill Gates sunt exemple de oameni incredibil de bogați și toți ne dorim să luăm oarecum contact cu astfel de oameni, însă este greu să intri în cercul lor, nu? Un lucru pe care în mod sigur nu poți să-l faci este să le oglindești reușitele, însă poți lucra foarte mult și astfel să ajungi la nivelul lor.

Este în totalitate vina ta pentru că ai o percepție care nu te lasă să continui, însă te asigur că acele nume scrise anterior au muncit din greu pentru a ajunge acolo (cu un search pe Google te poți lămuri). Acești oameni au învățat încă de mici că nu pot controla soarta sau evenimente exterioare, însă au învățat și că pot controla toată contribuția proprie la stilul de viață pe care îl vor avea, ceea ce era mult mai important. Și au muncit în loc să arunce vina în dreapta sau în stânga.

Poate că nu ai inteligența lor, însă faptul că nu muncești în fiecare zi nu este o scuză. Fiecare minut muncit de tine ar trebui să te motiveze, să te facă să te focusezi pe propria evoluție, să te facă să vrei mai mult și totodată să te facă să te focusezi pe ceea ce ai tu de făcut. Și chiar acesta este efectul fiecărui minut în plus de muncă, așa că de ce să nu începi acum?

Ce ai de făcut acum? Un plan pentru următoarele 2-3 luni, un plan pentru următorul an, un plan pentru următorii 3 ani. Aceste planuri nu sunt bătute în cuie, însă ai nevoie de un start. Tot ce trebuie să ai grijă este ca primul plan, cel pe 2-3 luni, să fie cât mai detaliat și cât mai strict, astfel îți vei asigura o evoluție.

PS: Click aici și citește postarea inițială cu provocarea motivațională.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.