Published On: 17/01/20142.9 min read

Cu cât este mai mare efortul, cu atât va fi mai mare triumful

Provocarea Motivațională Ziua 17. Acest citat mă duce cu gândul la ideea aceea de perseverență și la cât de mult muncim pentru a ajunge acolo unde ne dorim. Efortul pe care îl depunem trebuie să fie exact în domeniul în care noi vrem să reușim. Degeaba efortul este foarte mare, dacă domeniul în care efortul este depus, nu este cel în care noi ne dorim succesul.

Acest efort trebuie focusat strict pe pașii necesari atingerii succesului. Consider că există oarecum o influență aici, o influență prin care cu cât noi muncim mai mult și ne zbatem mai mult și ne dorim mai mult să ajungem să fim de succes, cu atât va fi mai influențat acest succes pe care îl vom avea la o anumită perioadă de timp.

Una din noțiunile care îmi plac cel mai mult este ROE – numit în cazul de față Return on Effort. Efortul pe care îl depunem nu poate fi cuantificat atât de bine precum ne-am dori, iar rezultatele, chiar și cele pe termen lung nu ne mulțumesc îndeajuns de mult. Te gândești cum poți să îți contorizezi cât mai bine efortul, însă totodată să aibă și efect?

Fii extrem de ajutător

Da, oamenii vor avea mereu nevoie de ajutor, iar dacă ești extrem de bun la ceea ce faci vei avea foarte mult de câștigat. Așa că fii de ajutor. Este probabil să trebuiască să faci ceva voluntariat la început, însă tot efortul depus va fi benefic. Foarte benefic!

Greșește cât mai rapid

Toți facem greșeli pentru că a face greșeli este absolut normal și complet uman. Însă a greși rapid nu este tot procesul. Găsește totodată o strategie prin care, în urma greșelilor respective, să ai parte și de feedback. Te va ajuta mai mult decât crezi, iar la fiecare greșeală pe care o ai, vei avea nu neapărat o rezolvare, însă o conștientizare a problemei respective.

Construiește o mașină a timpului

Desigur, a fost inventată și fiecare o pune în aplicare așa cum percepe el mai bine toată această idee de time management. Efortul nu doar că trebuie să fie focusat, însă trebuie să fie și în timp cu obiectivele și activitățile tale. Degeaba depui efort focusat, dacă în același moment faci risipă de timp.

Măsoară-ți efortul

Ceea ce se poate măsura se poate multiplica. Analizează acele zone în care depui efort și care sunt exact pașii care îți mănâncă cea mai multă energie. Acolo unde energia este mică iar rezultatul este enorm, exact acea activitate va trebui s-o multiplici. Multiplic-o până când beneficiile ei dispar!

Monitorizează constant

Monitorizarea te ajută din trei puncte de vedere: trecut, prezent și viitor. Cu trecutul te ajută pentru a-ți analiza evoluția, în prezent te ajută pentru a crea o conexiune între trecut și viitor, iar viitorul este prezis de trecut, monitorizarea trecutului ajutând la repararea și nerepetarea greșelilor.

Învață să-ți măsori efortul indiferent de situație, astfel vei ajunge să îți dai seama unde trebuie investit și unde nu.

PS: Click aici și citește postarea inițială cu provocarea motivațională.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email
Politică

Fără spam. Îți promit.