Published On: 16/01/20142.6 min read

Trebuie să înveți regulile jocului, iar apoi trebuie să joci mai bine decât oricine altcineva

Provocarea Motivațională Ziua 16. Acest citat mă duce cu gândul la fiecare individ în parte și la felul în care percepe, respectivul individ, tot ce se întamplă în jurul său. Atât timp cât, tu ca individ, ești absorbit de tot ceea ce fac ceilalți și de ceea ce impun ceilalți, în mod sigur vei fi absorbit de ei, vei face lucrurile pe care ei vor să le faci, evident vei juca după regulile lor. În cazul în care ai îndeajuns de multă încredere în tine, îți creezi propriile reguli astfel încât ceilalți vor fi absorbiți de regulile tale și vor juca conform acestora.

Îmi imaginez toată această modalitate de gândire ca un fel de baloane în jurul nostru și fiecare absoarbe cât mai multă lume lui. Cu cât absorbi mai mulți oameni în balonul tău, cu atât mai multă lume joacă după regulile tale. Indicat este să ajungi să-ți creezi propriile reguli și în viață și să joci după ele, iar în cazul în care nu se întâmplă asta, în mod cert vei juca după regulile celorlalți.

Fie joci după regulile tale, fie după ale altora. Fie îți îndeplinești propriul vis, fie pe al altora. Foarte multe se reduc la aceste afirmații simple. Analizează-le și gândește-te: câte din toate activitățile întreprinse în momentul de față te ajută să ajungi acolo unde îți dorești să ajungi? Toate aceste reguli nu sunt scrise, sunt subînțelese, iar totul începe din momentul în care o conexiune are loc între două persoane. Iar de terminat nu se termină niciodată.

Până la urmă viața pe care o trăiești este viața ta, iar regulile pe care le joci ar trebui să fie ale tale. Însă, de obicei, ajungem să ne setăm reguli foarte stricte, reguli care nu-i sperie numai pe cei cu care intrăm în contact, ci și pe noi. Alege câteva principii de bază pe care să le urmezi și totul va fi bine.

Învață să te disciplinezi! Odată cu regulile vine și disciplina (și vice-versa ) și cu toate acestea, una este să faci regulile, alta este să ai disciplina prin care să respecți propriile reguli. Vei simți dificultate în foarte multe reguli noi create, în ceea ce privește disciplina, însă nu te împotmoli!

Prin simplul fapt că ne creăm singur propriile reguli, ar însemna că suntem propriul nostru șef, așa că de ce să nu tratăm totul cu ceva mai multă încredere? Strategia cea mai simplă prin care poți să-ți dai seama dacă ai încredere sau nu în propriile forțe este să te gândești la viitor și să treci pe o foaie toate ideile respective. Dacă îți place cum sună, atunci totul este bine!

PS: Click aici și citește postarea inițială cu provocarea motivațională.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.