Published On: 11/01/20144.1 min read

Decide că ți-l dorești mai mult decât ți-l poți permite

Provocarea Motivațională Ziua 11. Citatul acesta mă duce cu gândul la toate acele scuze cu care venim când ne dorim un lucru foarte mult. De exemplu, o situație foarte ipotetică ar fi „vreau să ajung în altă țară” sau „vreau să mă duc până în cealaltă parte a lumii și să stau acolo o lună doar pentru a vizita”. Însă apar tot felul de scuze precum nu am bani, nu am timp, nu am energie și așa mai departe. Scuzele aceastea nu numai că ne trag înapoi, însă ne și limitează extrem de mult.

Dacă îți dorești cu adevărat succesul, vei găsi unealta necesară pentru a ajunge la el. Vei găsi unealta necesară pentru a avea timp, pentru a avea bani, pentru a avea energie și așa mai departe. Încearcă să vezi partea plină a paharului și cum poți să obții toate aceste lucruri, nu cum nu poți să le obții.

La fel de bine, aș putea numi acest articol „Cum să faci rost de bani, timp și energie pentru a ajunge la succesul pe care ți-l dorești” și cu toate că am păstrat citatul în titlu, voi dezvolta mai mult cum putem obține aceste resurse și cum putem ajunge să simțim succesul pe propria piele.

Cum faci rost de energie?

Energia pe care o avem ține foarte mult de ceea ce mâncăm și de cum dormim. Și pentru că ești tare curios, voi lua fiecare dintre aceste trei idei și le voi dezvolta.

Energia noastră este alimentată cu mâncare, însă nu orice tip de mâncare. Și cu toate că ceea ce mâncăm este foarte important, mai important decât atât este când mâncăm, iar aici vreau să menționez masa de dimineață peste care foarte multă lume sare din diferite motive precum lipsa de timp (vom ajunge și acolo). Este foarte important să mâncăm lactate pentru fixarea calciului în oase, iar de fiecare dată când simțim nevoia să ronțăim ceva să alegem nuci, semințe (nu cele de floarea soarelui) sau fructe. De asemenea, înlocuiește cafeaua de la prânz cu apă.

Somnul este un alt element important, astfel că fiecare oră pierdută după ora 12, poate afecta extrem de mult în ceea ce privește energia de a doua zi. Alege să adormi până în ora 12 și totul va fi ok. De asemenea, cu două ore înainte de culcare încearcă să nu ai în preajma ta lumini sau sunet puternice. De asemenea, dacă nu poți să adormi în maxim 15 minute după ce ți-ai încheiat activitatea, nu mai încerca pentru că mai mult te vei stresa și îți vei alimenta corpul cu energie negativă. Trezește-te și citește o carte până vei adormi.

Cum faci rost de timp?

Ghiduri despre time management sunt peste tot pe internet, așa că m-am gândit să nu te bat prea mult la cap cu asta. Pentru a avea cât mai mult timp trebuie să găsești cele mai rapide metode prin care să îți îndeplinești task-urile. Asta e o regulă de bază care a funcționat din totdeauna și mi-a oferit mereu timp liber pentru toate activitățile care mi le doream.

Cum să faci bani?

O întrebare pe care și-o pun mulți, însă nu sunt în stare să vadă răspunsul pentru că nu știu unde să-l caute. Atunci când îți pui întrebarea aceasta, te aștepți ca banii să fie la următorii 5 metri în fața ta, însă niciodată nu o să se întâmple asta, așa că ai nevoie de o gândire pe termen îndelungat.

Planul de bătaie arată cam așa: te implici în voluntariat și vezi care parte profesională îți place să o abordezi și totodată acolo vei avea ocazia să experimentezi și să înveți cât mai multe despre ceea ce vei face în viitor. Astfel că faci o investiție în tine, una care peste ceva timp îți va oferi posibilitatea să faci tot ce făceai ca voluntar, pentru bani.

Acum ceva timp am avut o discuție cu un prieten care îmi zicea că are nevoie urgentă de bani, iar când i-am oferit o barcă de salvare care impunea câteva activități din care să câștige experiență, a zis că nu îl interesează asta, ci că vrea un salariu. Cu o atitudine de genul acesta, nimeni nu o să ajungă nicăieri.

Bani? Timp? Energie? Le ai pe toate! Trebuie doar să știi să sapi după ele și să le scoți la suprafață!

PS: Click aici și citește postarea inițială cu provocarea motivațională.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

Alege o unealtă

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email
Politică

Fără spam. Îți promit.