Published On: 10/01/20143.7 min read

Dacă nu te provoacă, nu te schimbă

Provocarea Motivațională Ziua 10. Acest citat mă duce cu gândul la toate acele lucruri pe care le facem și totodată la întrebarea „Cât de provocatoare sunt lucrurile pe care le facem?”. Ar trebui, de fiecare dată când întreprindem ceva să ne provocăm mai mult pentru că provocările acestea prezintă una din sursele de motivație. Odată cu o provocare vine acel element care te ajută să-ți depășești limitele. Gândește-te când a fost ultima dată când un lucru pe care nu puteai să-l faci, l-ai făcut. De ce l-ai făcut? Pentru că ți-ai setat să depășești lucrul respectiv, pentru că ți-ai setat să treci dincolo de tot ce este prea dificil în lucrul respectiv. Și ai reușit! Asta înseamnă că ți-ai setat o provocare din punctul respectiv de vedere.

Totodată, consider că este nevoie de o experiență la un nivel destul de înalt pentru a reuși să asimilezi, într-un fel, o schimbare. Dacă pur și simplu experiența pe care o ai nu te face să simți nimic diferit, nici măcar nu ar trebui să te gândești la ideea de schimbare, iar pentru a avea parte de o schimbare ai nevoie de o experiență la un alt nivel, evident de o experiență care să fie provocatoare.

Înainte de a te provoca, cel mai important este să-ți cunoști nivelul la care te afli pentru că îți dorești ca atunci când îți arunci o provocare, aceasta să fie cu adevărat aplicabilă. Dacă obiectivul tău nu este îndeajuns de sus, s-ar putea să te plictisești, iar dacă este mult prea sus, s-ar putea să ți se pară mult mai dificil, să te sperii și să renunți.

De asemenea, provocările sunt cele care fac ca viața să fie interesantă și fascinantă și totodată provocările sunt cele care te motivează. Așa că ecuația pare să fie al naiba de simplă: în cazul în care îți dorești să ca viața pe care o trăiești să fie una interesantă, atunci mai aruncă-i din când în când niște provocări.

Nu știi cum ai putea să te provoci? Caută pe google provocări de 30 de zile, sunt lansate de foarte multi bloggeri și au diferite teme. Inițial, îți recomand Provocarea Motivațională, nu numai datorită faptului că este făcută de mine (glumesc), însă datorită faptului că are la bază o nisă bine determinată. Însă hai să vedem și altele.

SuccesDublu – Provocarea de 30 de zile

O provocare lansată de Adrian Soare acum un an și jumătate care este atât de simplă pe cât sună. Îți arunci o provocare pentru următoarele 30 de zile, iar în fiecare din cele 30 de zile trebuie să faci ceea ce ți-ai propus. Minunat și mirific, însă de la un moment dat în colo s-ar putea să te saturi, să te răzgândești și să vi cu tot felul de scuze. La asta s-a gândit și Adrian, astfel că a făcut un grup pe facebook, în care toți cei care participă la provocare să se motiveze și încurajeze reciproc. Am participat și eu, provocarea este încă activă. Dacă îți dorești să te provoci, aceasta pare să fie una din opțiuni.

Cristi F. Ștefan – O schibare pe lună

O provocare care are scopul de a-ți forma anumite obiceiuri. Pe tot parcursul anului, în fiecare lună, sunt propuse diverse teme care le poți vedea accesând link-ul de mai sus. Pentru ianuarie înscrierile s-au terminat, iar pentru februarie înscrierile sunt disponibile în intervalul 27.01 – 07.02, tema fiind creșterea încrederii. De asemenea, de menționat faptul că această provocare nu este gratuită. Așa cum zicea și Ștefan, costul este unul fictiv, de 1 leu pe zi, ceea ce înseamnă 30 de lei pe lună. Intră la el pe website și verifică temele, poate te va încânta una din ele.

Sper ca ți-au fost de ajutor provocările și că le vei aborda pe fiecare în parte. Aștept să-mi zici care ți-a plăcut mai mult și să-mi povestești despre experiențele avute.

PS: Click aici și citește postarea inițială cu provocarea motivațională.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.