Published On: 09/01/20144.5 min read

Fiecare campion a fost la un moment dat un concurent ce a refuzat să se dea bătut

Provocarea Motivațională Ziua 9. Acele momente în care avem parte de obstacole, oricât de brutale ar fi ele, și nu le lăsăm să ne afecteze, cel puțin nu pe un termen îndelungat. Este ok în cazul în care ai parte de un eșec, ești deprimat și intri într-o mică depresie, însă dacă lași eșecul respectiv să te afecteze pentru o perioadă mai mare de timp tot tu vei avea de pierdut.

Totodată, orice om de succes, văzut în citatul de mai sus ca un campion, a avut parte de foarte multe eșecuri la un moment dat și dacă, nu neapărat la primul eșec, dar se trezea la eșecul numărul 50 și spunea „eu nu mai pot, eu îmi dau demisia”, ce s-ar fi întâmplat cu omul acela? Nu ar mai fi ajuns la nivelul la care este în momentul de față.

Și datorită faptului că acest citat este foarte asemănător cu citatele din prima și a treia zi, am decis să întăresc ideea de atunci și să adaug alte câteva povești ale oamenilor care nu au reușit din prima încercare și care astăzi sunt de succes.

Socrate

În ciuda faptului că nu a lăsat nicio scriere în spatele său, Socrate este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari filozofi din epoca clasică. Datorită ideilor noi pe care le avea, în timpul său a fost numit „un corupător imoral de tineri”, și a fost condamnat la moarte. Socrate nu a lăsat acest lucru să-l oprească și a continuat să predea până când a fost forțat să se otrăvească.

Abraham Lincoln

În timp ce astăzi este amintit ca unul dintre cei mai mari lideri ai națiunii noastre, viața lui Lincoln nu a fost atât de ușoară. În tinerețe a plecat la război ca un căpitan și sa întors ca un soldat (gradul militar la cel mai scăzut nivel). Lincoln nu sa oprit acolo, cu toate acestea. A început numeroase afaceri care nu au reușit și a fost învins în numeroasele încercări pe care le-a făcut pentru a avea o funcție publică.

Oliver Stone

Acest regizor premiat cu Oscar a început primul său roman în timp ce studia la Yale, un proiect care în cele din urmă l-au făcut să renunțe la școală. Acest lucru s-a dovedit a fi o decizie proastă, deoarece textul a fost respins de editori și nu a fost publicat pana in 1998, moment în care nu a fost bine primit. După abandonul școlar, Oliver sa mutat în Vietnam pentru a pred limba engleză, mai târziu fiind înrolat în armată și a luptat în război, o luptă în care castiga doua Purple Hearts ce l-au ajutat să găsească sursă de inspirație pentru munca sa de mai târziu.

Marilyn Monroe

În timp ce scâteia lui Monroe s-a stins devreme, ea a avut o perioadă de mare succes în viața ei. În ciuda unei educații dure și în ciudat celor menționate de către agenții de modeling cum că ea ar trebui să ia în considerare postul de secretară, Monroe a devenit un pin-up, model și actriță care lovește încă un acord cu oamenii de astăzi.

Steven Spielberg

Când ne gândim la Steven Spielberg ne gândim totodată la un capital mare de bani, însă acesta a fost respins de la Universitatea din California de Sud Scoala de Teatru, Film și Televiziune de trei ori. În cele din urmă el a urmat școala la o altă locație, la care oricum a renunțat pentru a deveni un director înainte de terminarea studiilor. După treizeci și cinci de ani din momentul în care a început facultatea, Spielberg sa întors la școală în 2002.

Elvis Presley

Văzut ca unul dintre cei mai bine vânduți artiști din toate timpurile, Elvis a devenit foarte cunoscut la câțiva ani după moartea sa. Însă, în 1954, Elvis era încă un nimeni, și Jimmy Denny, director al Grand Ole Opry, la concediat pe Elvis Presley, după doar o performanță spunându-i: „Tu nu vei avea succes nicăieri, fiule. Ar trebui să te întorci să conduci un camion.”

Michael Jordan

Majoritatea oamenilor nu ar crede că un om lăudat de multe ori ca cel mai bun jucător de baschet din toate timpurile a fost de fapt exclus din la echipa de baschet de liceu. Din fericire, Jordan nu a lăsat acest pas să-l oprească: „Am ratat mai mult de 9.000 de aruncări în cariera mea. Am pierdut aproape 300 de jocuri. Am eșuat și din nou în viață. Și de aceea am reușit.”

Povești sunt destule. Am vrut doar să fii conștient de faptul că foarte mulți oameni de succes din ziua de astăzi s-au confruntat cu foarte multe probleme, însă au reușit să le depășească. Sunt sigur că și tu poți!

PS: Click aici și citește postarea inițială cu provocarea motivațională.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.