Published On: 07/01/20143.7 min read

Ce ai face dacă ai ști că nu poți eșua?

Provocarea Motivațională Ziua 7. Toate aceste idei care ne vin în minte, dar în exact a doua secundă după ce am gândit toata ideea ne speriem și renunțăm. Despre toate ideile acelea nebunești, pe care le avem în minte și pe care vrem să le punem în practică, dar după ce facem primul pas vedem că ideile acestea sunt nu foate bine concepute și începem să ne speriem, în mod evident.

Până la urmă, consider că nu ar trebui să ținem cont de cât de prost ar putea să meargă, ci ar trebui să ținem cont de cât de bună sau rea va fi experiența pe care o vom avea în urma activității respective. Însă nu putem avea o experiență dacă noi dăm bir cu fugiții. În niciun caz! Așa că, tu ce ai face dacă ai știi că următorul lucru pe care îl vei face nu va fi un eșec?

Aceasta întrebare este asemănătoare cu „Ce ai face dacă mâine ai muri?” și te trimite cu gândul la toate ideile nebunești pe care le-ai avut însă nu ai avut curajul să le pui în practică, la toate lucrurile pe care puteai să le faci, la absolut orice idee care la un moment dat putea fi transformată în ceva uimitor. Idei la care ai renunțat pentru că ai fost un laș și ai lăsat tot felul de scuze de prost gust să intervină între tine și o versiune a ta probabil mult mai îmbunătățită, cu mai multe experiențe, cu mai multe locuri văzute, cu o nouă percepție, cu o nouă viziune.

Scopul întrebării nu este acela de a te face să te gândești că nu vei avea parte de eșecuri, ci să te facă să acționezi pentru că, în mod sigur, procrastinarea te afectează și pe tine la fel de bine cum mă afectează și pe mine. Învață să îți iei doza maximă de motivație din tot ceea ce faci și să pulsezi cât mai mult acolo unde este nevoie.

Totodată, acest citat mă duce cu gândul la toate obiectivele pe care le am (care sunt extrem de multe) și de la care, câteodată, îmi fuge gândul în multe alte direcții și mă fac că uit. Așa că m-am gândit la câțiva pași esențiali despre cum să îndeplinim obiectivele, astfel motivându-ne fără să apelăm la niște citate.

1. Privește-ți obiectivul sau transpune-ți viziunea într-o pictură și analizeaz-o. Viziunea pe care o ai în legătură cu viitorul pe care ți-l imaginezi reprezintă unul sau mai multe obiective, așa că, dacă ar trebui să creezi o fotografie cu viziunea ta, cum ar arăta?

2. Răspândește vorba. Cu cât le vorbești oamenilor apropiați despre obiectivele pe care le ai, cu atât îți va fi mai greu să renunți la ele datorită responsabilității pe care o vei avea. Vei fi responsabil să îndeplinești obiectivele pentru că acum, povestindu-le și altora despre ele, le-ai creat niște așteptări pe care va trebui să le îndeplinești.

3. Rupe-ți obiectivul în bucățele. Este foarte probabil ca acel obiectiv pe care l-ai setat să fie fenomenal de monumental, iar dacă este astfel de dimensiuni cel mai bine ar fi să-i atribui niște pași și să înaintez, pas cu pas, până acesta ajunge să fie îndeplinit.

4. Setează o dată pentru că orice obiectiv ar trebui să fie îndeplinit la un moment dat. În cazul în care nu îi setezi un termen limită, îndeplinirea obiectivului tău va dura mai mult decât te aștepți, probabil te vei plictisii și îți vei crea alte obiective, care la rândul lor nu vor avea o dată setată și astfel se formează o rutină dăunătoare. Fiecare obiectiv trebuie să aibă un termen limită!

Ce ai face dacă ai ști că nu poți eșua? Probabil ai avea parte cea mai interesantă experiență pe care ai avut-o până acum. Ce mai aștepți?

PS: Click aici și citește postarea inițială cu provocarea motivațională.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.