Succesul reprezintă cât de sus poți să sari după ce ai lovit pământul
Provocarea Motivațională Ziua 5. În viață avem mereu parte de eșecuri și acesta este un lucru clar. Nu avem cum să avem parte doar de succese și să trăim doar experiența aceea de a fi capabili să întreprindem lucrurile într-un mod cât mai bun. Nu! În viață eșecurile sunt acolo, sunt bine definite și aș putea să zic că ne afectează pe toți.
În acest citat, până la urma, despre asta este vorba. Despre cât de rău ne afectează un eșec, dar în același timp și cât de repede știm să ne ridicăm și să revenim acolo unde eram, să facem totul așa cum trebuia să fie făcut. Sau să continuăm de acolo și să facem ceva în privința îndeplinirii obiectivului nostru. Totodată, având parte de astfel de eșecuri, pot spune că este clar faptul că ajungem să conștientizăm cea mai josnică parte a noastră, acea latură a personalității foarte depresivă. Însă cu cât suntem mai capabili să înlăturăm această latura depresivă, cu atât vom fi mult mai rapid pe drumul nostru și vom putea din nou să ne îndreptăm către ceea ce ne dorim.
M-am gândit la câteva metode care să ne facă să trecem cât mai ușor peste depresii și am decis să le structurez pe fiecare din acestea în câțiva pași pentru a putea fi înțelese cât mai bine.
Schimbă-ți modul de gâdire!
Fiecare gândește negativ și foarte mulți oameni transformă o simplă afirmație, datorită confortului cu care sunt obișnuiți, într-o negație. Folosirea lui NU este un lucru foarte negativ și tocmai din acest motiv consider că trebuie să evităm cât mai mult negativismul.
1. Cea mai simplă cale prin care poți schimba negativul (sau să-l înlături) este printr-o decizie conștientă, iar aici ai nevoie să conștientizezi de fiecare dată când gândurile tale sunt negative. De asemenea, foarte interesant este momentul în care alegi să scrii pe o coală de hârtie toate gândurile negative pe care le ai, te va ajuta foarte mult și te va face să conștientizezi că părerea ta, în legătură cu tine și cu tot ceea ce te înconjoară, nu este una tocmai bună.
2. De asemenea, la baza modului nostru de gândire stau complimentele, iar de data aceasta complimentele trebuie să fie pentru tine. Astfel că, de fiecare dată când ai o gândire negativă sau pur și simplu te plângi de ceva anume, oferă-ți un compliment pentru unul din lucrurile pe care le-ai făcut în ultimile trei zile. Totodată, complimentele ce vin din partea celorlalți sunt la fel de importante. Alege să le conștientizezi și să fii recunoscător pentru acestea.
3. Nu te limita, pentru că cu cât te limitezi mai mult, cu atât activitățile pe care le faci sunt mai puține, iar în acest fel poți ajunge extrem de ușor într-o depresie. Depresiile apar atunci când suntem preocupați de prea puține activități și începem să le gândim din nou și din nou, până la un moment dat când ajungem să ne plângem că ceva nu merge bine. Ca să depășești orice moment dificil, fii activ și întreprinde cât mai multe activități, cele de dimensiuni mici fiind recomandate pentru început.
4. Ignoră filtrele negative! Nu fii dezamăgit doar pe baza unui singur eșec. Foarte multă lume greșește o singură dată și are tendința să renunțe. Cum ar fi dacă tu, cel care după un eșec renunți, ar trebui să treci prin 100 de eșecuri pentru a avea un rezultat pozitiv? Așa că încetează să-ți mai construiești depresia pe baza unui singur eveniment negativ și continuă să continui!
Fă schimbări în ceea ce privește sănătatea psihică!
Sănătatea psihică este foarte importantă, aceasta fiind reprezentată în mare parte de cât de pozitiv putem să vedem lucrurile.
1. Ieși afară! Soarele este un element excelent ce te va ajuta să scapi de depresie. Indiferent care ar fi locația pe care o alegi, soarele trebuie să fie prezent. De preferat ar fi un parc sau o ieșire la iarbă verde pentru că vei avea ocazia să meditezi într-un loc liniștit, însă orice loc în care soarele ajunge este excelent.
2. Fii activ! „Euforia alergătorilor” nu este un mit. Exercițiile produc endorfine, fapt care îți va schimba atitudinea și îți va oferi foarte multă energie. Țintește să ajungi undeva între 120 și 160 de bătăi ale inimii pe minut, iar atunci vei vedea rezultatele. De asemenea, orice sport este recomandat, așa că poți alege fie să alergi, să înoți sau orice altceva îți trece prin minte.
3. Mănâncă sănătos! Încetează să mai mănânci fast food, s-a demonstrat faptul că pe termen lung, mâncarea fast food produce depresie. De asemenea, este recomandat să consumi mâncare ce conține acizi grași omega3.
4. Schimbă-ți programul de somn. Este foarte probabil ca rutina ta de somn să înceapă undeva la 2-3 noaptea și să se termine la 11-12, ziua. Ideal ar fi să îți setezi în obiectiv ca 10:00 PM să fie ora la care să adormi, iar dacă nu ți se pare ok, atunci aceasta să fie cel mult la 12:00 PM. De asemenea, recomandat este să adormi în fiecare seara la aceeași oră.
Schimbă modul în care îți trăiești viața!
1. Alege să fii încojurat doar de oameni care te apreciază! Negativismul celor din jurul tău te poate afecta extrem de ușor. Gândește-te la oamenii din jurul tău și pune-ți următoarele întrebări: Te încurajează? Îți place compania lor? Poți să faci lucruri cu ei de care să te bucuri? Dacă nu, atunci este timpul pentru o schimbare.
2. Alege să îți petreci timpul având grijă de o vietate. Cu toții suntem conștienți de cât de mult ne responsabilizează un copil, însă până acolo probabil mai aveți mult de mers. Așa că ai putea alege să ai grijă de un copăcel sau de un animal de companie. Însă trebuie să simți că vrei să faci asta, altfel vei ajunge să chinui vietatea de care ar fi trebui să ai grijă.
3. Retrezește în tine o pasiune mai veche! Care era acel lucru care îți plăcea să-l faci când erai mic? Adu-ți-l aminte și fă-l din nou. Ar trebui să te facă să te simți minunat și în felul acesta poate îți vei aminti câteva chestii sau chiar vei descoperii câteva la tine. Dacă nu, atunci alege o altă activitate care să te facă să te simți bine, însă nu renunța la ideea că lucrurile pe care le-ai făcut în copilărie, acum nu mai sunt amuzante.
4. Fii voluntar! Alege să te implici în cât mai multe activități care îți plac cu putință. Găsește o organizație și „fă-ți de cap”. De asemenea, ai grijă în ceea ce te implici, mai exact. De la un moment dat în colo este posibil să te implici în mai multe decât ți-ai dorit la început și să nu mai ai timp de tine. Voluntariatul este excelent, făcut în măsura în care trebuie făcut.
Sper că te-am ajutat măcar să revizuiești câteva informații. De acum în colo alege să renunți la tot ceea ce consideri că este negativ și zâmbește cât mai mult cu putință!
PS: Click aici și citește postarea inițială cu provocarea motivațională.
♥ Mă numesc David Mitran
Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.
Hai să ne cunoaștem
Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.
Fără spam. Îți promit.