Published On: 04/01/20144.6 min read

Nu te plânge în legătură cu lucrurile pentru care nu ai de gând să muncești pentru a le schimba

Citatul acesta din Provocarea Motivațională mă duce cu gândul la ideea că de foarte multe ori alegem să zicem că lucrurile nu sunt așa cum vrem noi sau că lucrurile nu merg îndeajuns de bine cum vrem noi, însă nu facem absolut nimic din punctul acesta de vedere. Vrem să avem parte de mult mai mult, însă nu muncim îndeajuns de mult pentru lucrurile respective.

Gândește-te cum ar fi să primești totul de-a gata și tu să nu trebuiască să faci absolut nimic pentru lucrurile respective. Este clar că nu ar fi deloc acolo o anumită evoluție, nu ai avea parte de dezvoltarea pe care probabil ți-o dorești. E ok atunci! Dacă nu-ți dorești să evoluezi pe un anumit plan sau pe nici măcar un plan, atunci speră în continuare că lucrurile o să vină pur și simplu către tine, dar e posibil să rămâi cu speranța.

Înainte de toate trebuie să muncești mult, să faci un obicei din asta și totodată acest obicei să fie modul tău implicit prin care îți trăiești viața. Nu încerca să păcălești sistemul pentru că, de fapt, tu ești sistemul, iar fiecare moment de leneveală pe care îl ai afectează sistemul, deci te afectează pe tine. Fiecare obiectiv pe care îl ai va fi amânat cu exact perioada de timp pe care tu o lenevești.

M-am gândit la câțiva pași, nu neapărat simpli, prin care fiecare va trece la un moment dat în drumul său către succes:

1. Află ce îți dorești cu adevărat

Succesele noastre au la baza entuziasm, motivație și dorință, tocmai din acest motiv este important să știi ce îți dorești cu adevărat. În cazul în care ai aflat, pune-ți următoarea întrebare: „Cât de talentat sunt în privința a ceea ce vreau să fac?”. Nu, talentul nu este elementul vital aici, însă talentul te poate ajuta enorm de mult deoarece atunci când intervine talentul, efectiv energia nu se mai pierde la fel de mult. Dacă nu ai talent, va trebui să muncești mai mult, ceea ce este foarte bine pentru că munca te va dezvolta enorm!

2. Metode prin care poți să obți ceea ce îți dorești

Brainstorming, mult brainstorming. Trebuie să îți dai seama care sunt cele mai bune trei metode prin care poți ajunge să obții ceea ce îți dorești. Trei sunt îndeajuns de puține încât să nu îți distribui antenția în prea multe direcții și totodată îndeajuns de multe încât să nu intervină monotonia. Va trebui să studiezi? Va trebui să urmezi niște cursuri specializate? Care sunt cerințele pe care ți le impune un viitor succes? Ia o foaie de hârtie și scrie tot ce ar trebui să știi pentru a ajunge acolo unde îți dorești. Va reprezenta pentru tine pasul de pornire!

3. Ai nevoie de voință, încredere și optimism

Sunt trei caracteristici pe care orice om de succes le are și de care în mod sigur vei avea și tu nevoie. În cazul în care ai nevoie de un exemplu, uite aici unul. Nu te gândi la ce o să meargă prost. Încearcă să ai o voință de fier, o încredere de aur și un optimism arzător în tine.

4. Muncește, muncește, muncește

Muncește din greu pentru a obține ceea ce îți dorești. S-ar putea să te sperii când îți voi zice ca va trebui să muncești și 10-12 ore pe zi, însă atunci când faci exact ceea ce îți place, respectivele ore de muncă vor trece neobservate. Până la urmă succesul nu reprezintă o chestie pe bază de noroc (desigur, sunt câteva excepții), însă toată această muncă grea pe care urmează s-o depui reprezintă „plata” ta pentru succesul ce va avea să urmeze.

5. Luptă pentru obiectivele pe care le ai

Posibil să crezi că tot ceea ce îți dorești să faci este imposibil pentru că nu ai bani. Am ales să dau acest exemplu pentru că, din perspectiva a extrem de mulți oameni, banii sunt o problemă. Gândește-te la oamenii de succes, la toți actorii, muzicienii și oamenii cunoscuți. Foarte mulți din aceștia, la început, aveau probleme cu banii. Găsește acea soluție care să te facă să depășești această problemă. Până în februarie 2013 eram în aceeași situație, moment în care am reușit să fac bani din scris si să mă dezvolt ca freelancer. Acum am de gând să schimb puțin acest lucru și să avansez către un alt domeniu care îmi place pentru ca am ajuns să am senzața că mă limitează.

6. Odată cu munca, vine și succesul

Nu va trebui să faci nimic deosebit pentru că deja ai facut-o. Trebuie doar să continui! Trebuie să continui să ai încredere și să muncești pentru a vedea cum visele tale nu vor mai fi simple vise, ci cum acestea devin realitate!

PS: Click aici și citește postarea inițială cu provocarea motivațională.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.