Published On: 10/11/20134 min read

Un articol prin care doresc să exprim un anumit sentiment, însă toată această chestie este atât de simplă încât simt nevoia să mă afund în complexitate. Mă gândeam să numesc articolul „ultimul pas în îndeplinirea visului”, însă nu va exista niciodată un ultim pas. A înainta nu este numai fizic, ci mai de grabă mental.

Încerc de foarte mult timp să ajung la o concluzie în ceea ce privește acea cheie pe care o căutăm cu toții, însă nu are cum să fie numai una. Chei bune către succes sunt multe și prefer să consider că una din ele am descoperit-o, însă până la final când o voi împărtăși cu tine, mai am câteva idei de clarificat și totodată vreau să încerci să abordezi lucrurile din perspectiva mea.

Evoluăm, ne îndreptăm, alergăm către ceva anume, cu o anumită viteză care posibil variază, însă la nivel mental, lucrurile sunt în mare parte confuze. Avem un punct de plecare, avem o destinație și avem și așa numitul cuprins, însă totul se manifestă doar la nivel de așteptări, pentru că, de fapt, totul este confuz. Fiecare pas pe care îl facem nu va fii niciodată ca cel imaginat, nu va fii niciodată în concordanță cu așteptările noastre. Și totuși, există un echilibru care face ca destinația finală imaginată să fie pe aceeași lungime de undă cu destinația finală reală, dar cum?

De foarte mult timp se vehiculează ideea că „Universul lucrează pentru tine, ci nu împotriva ta”, însă în ultimul timp din ce în ce mai multă lume a început să conștientizeze faptul că nu este o simplă idee. De fapt, la baza tuturor dorințelor și nevoilor noastre stă mai mult decât raționamentul prin care ne inducem dorința sau nevoia respectivă și anume anumite energii și impulsuri ce ne ajută atât timp cât ne dorim cu adevărat lucrul respectiv.

Spuneam că evoluția la nivel mental este una confuză, însă, cu toate acestea, este și cea mai importantă. Dacă nu ar exista evoluție la nivel metal, am fi simpli roboți, am fi doar o turmă de oi clonate, am fi doar niște duplicate cu exact același rezultat al evoluției. Ce se manifestă la nivel mental (perspectivă, atitudine, motivație, etc.) face ca evoluția să devină unică, face ca tu să devii unic, face ca totul să aibă sens și tu să înțelegi că drumul pe care ți-l dorești este drumul pe care îl parcurgi. Astfel că, pot spune că tot ceea ce se manifestă la nivel mental sunt exact elementele definitorii evoluției noastre.

Ziceam mai sus perspectivă, atitudine și motivație. Orice alt cuvânt ai încerca să încadrezi într-o astfel de categorie, ar avea legătura cu modalitatea de gândire și anume una negativă sau una pozitivă, iar ecuația este al naiba de simplă și se reduce la o singură întrebare: dorești ca Universul să te ajute în ceea ce înseamnă pentru tine evoluție sau nu?

Făcând o paranteză, oameni au tendința (în marea majoritate a cazurilor) să adauge la sfârșitul unei acțiuni ideea de „sau nu” în dorința de a fi pregătiți pentru un eșec, însă de acum în colo vreau ca tu să conștientizezi acest „sau nu” și totodată să-l ignori. Vreau ca tu să fii conștient de cât de mult poți evolua la nivel mental înainte de a evolua pe orice alt plan, gândirea ta fiind singurul element pe care îl poți controla întru totul.

Revenind, cu toate că foarte multe lucruri sunt confuze la nivel mental, nu trebuie să intrăm în detalii și să încercăm să ne dam seama cum ar trebui să fie aranjat totul, cum ar trebui să fie expus și așa mai departe, ci doar să păstrăm controlul la nivel general, în mod contrar am putea „explora”. Nu la propriu, însă creierul este posibil să se suprasolicite.

Tot ceea ce ar trebui să faci este să pornești de la premisa că totul este și va fi bine (apropo de cheia de care vorbeam la început) si nu asa oricum, ci un un zâmbet. De acum în colo, de fiecare dată când dorești să întreprinzi ceva, zâmbește. La fiecare gând pe care-l ai, indiferent cât de sumbru ar fi, zâmbește! Posibil vei ajunge la o alta concluzie, una diferita, însă doar tu poți afla în ce sens va fii diferită.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.