Published On: 24/10/20133.5 min read

Avem capacitatea de a face lucruri mărețe, însă la polul celălalt se află capacitatea de a găsi o scuză pentru a nu face lucrurile acelea mărețe de care suntem capabili. Ne gândim că dacă avem parte de un echilibru, totul va fi bine, însă echilibrul respectiv este inexistent. Am citit câteva articole în care se sugera faptul că trebuie să ne menținem pe linia de plutire, presupunându-se că mai sus de atât nu se poate. În cazul de față nu există o linie de plutire, nu există acel echilibru. Fie faci ceea ce îți propui, fie găsești o scuză să nu o faci. Așa că mai bine renunți la scuze.

Urmează o listă cu câteva motive care ar trebui să te facă să renunți la scuze. Nu o lua ca atare și nu te gândi că ceea ce vei găsi în lista respectivă trebuie tratat cu strictețe, iar dacă o vei face vei ajunge să nu-ți mai găsești scuze în ceea ce privește lucrurile pe care dorești să le faci. Lista reprezintă un imbold, pentru a te face să conștientizezi cât de multe ai de pierdut în cazul în care alegi o scuză în loc de a întreprinde ceea ce ar trebui să fie întreprins.

1. Nu am îndeajuns timp

De câte ori ai auzit asta? De câte ori ai spus asta? Problema nu stă în faptul că nu avem îndeajuns timp, ci în faptul că nu îl investim acolo unde trebuie!

2. Mi-e frică de eșec

Adesea se întâmplă când încercăm ceva nou, însă dacă nu încercăm niciodată nimic nou, cum ar trebui să ne dăm seama ce ne place?

3. Nu sunt inspirat

Mereu te plângi că nu ai parte de inspirație, însă inspirația reprezintă în mare parte focusare. Uite un articol care s-ar putea să te ajute.

4. Nu există un echilibru între viața personală cu cea profesională

Uneori avem impresia că mai avem de muncă la viața profesională pentru a o aduce la același nivel cu cea personală sau vice-versa. Și nu doar că avem impresia, însă acest lucru ne face să stagnăm mai mult decât ar trebui.

5. E prea greu

Da, totul în viață este greu, iar dacă tu alegi elementul definitoriu al evoluției pe post de scuză, atunci ar trebui să încerci să vezi totul cu alți ochi.

6. Mi-e frică de competiție

Dacă de pregătești din greu, atunci competiția ar trebui să fie doar un simplu obstacol pe care să-l depășești cu ușurință.

7. Acum nu este momentul perfect

Crezi că va veni vreodată momentul perfect? Perfecțiunea este imposibil de atins, însă în mod sigur pentru tine reprezintă ceva. Asociază definiția termenului perfecțiune (din punctul tău de vedere) cu ideea momentului respectiv și vei constata că momentul perfect are loc oricând.

8. Ideea a fost pusă deja în aplicare de prea multă lume

O idee nu contează de câte ori a fost pusă în aplicare, ci modalitatea în care a fost pusă în aplicare, aici creativitatea și perspectiva având cele mai multe cuvinte de spus.

9. Nu am bani

In mod sigur nu ai nevoie de bani pentru a face ceea ce îți dorești. Și în mod sigur ai banii necesari pentru a face ceea ce îți dorești, doar ca nu știi cum să-i gestionezi. Alege să îi investești în ceea ce trebuie!

10. Sunt prea implicat în lucruri pe care nu mi le doresc sau nu mă fac fericit

Aceasta ar fi cam singura situație în care te-aș încuraja să renunți și să faci exact ceea ce îți place.

Ai un vis și vrei să-l vezi cum prinde viață? Atunci e timpul să renunți la tot felul de scuze copilărești care mereu te trag înapoi. Alege să muncești zi de zi până când visul tău va deveni realitate.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email
Politică

Fără spam. Îți promit.