Published On: 20/09/20133.5 min read

În ultimul timp am început să lucrez la câteva proiecte și am tot căutat modalități care să mă țină în priză. Dificil, însă am ajuns la o soluție ce am descoperit-o făcând ceva ce nu avea nicio legătură cu proiectele respective, ci mai degrabă cu modalitatea de exprimare.

Tot ceea ce contează atunci când întreprindem ceva este entuziasmul. Fiecare doză de entuziasm de care avem parte ne face să înaintăm, iar cu fiecare pas suntem tot mai aproape de obiectivele pe care ni le setăm. Însă nu spune nimeni că entuziasmul trebuie să aibă strict legătură cu obiectivele tale. Să zicem că îți dorești să scri o carte, însă ai ajuns la jumătate și ți-a pierit tot cheful dintr-o dată astfel încât cartea a rămas scrisă pe jumătate de mai bine de un an. Ce ai putea să faci ar fi să încerci să faci niște ilustrații pentru carte care să ajute cititorii să înțeleagă mai bine ceea ce găsesc în cartea ta. Astfel, ilustrațiile respective vor reprezenta un nou imbold pentru a scrie cartea.

Cu atât mai bine dacă te pricepi la desenat. Voi continua să creez o anumită legătură cu exemplul de mai sus pentru că îl consider unul destul de bun. Dacă te consideri bun la desenat, aș putea spune că desenul este modalitatea ta de exprimare, un hobby pe care atunci când îl practici te face să te simți mult mai bine, îți îmbunătățește starea de spirit. În cazul în care creăm o conexiune între modalitatea aceasta de exprimare și obiectivele pe care ni le set[m, vom ajunge să fim împinși din spate de entuziasmul și buna dispoziție generate de modalitatea de exprimare.

Cu toate că foarte mulți oameni susțin că arta nu aduce niciun fel de beneficiu financiar, arta reprezintă energia și entuziasmul cu care noi ajungem să avem parte de resursele financiare dorite. Privește arta nu ca un termen mediatizat și excentric, ci ca pe acel ceva ce te ajută să transmiți un mesaj pe care nu-l poți exprima în mod verbal. Fie că pentru tine arta înseamnă a face fotografii în natură, a călătorii, a cânta, a scrie sau orice altă modalitate, important este să creăm o conexiune între modalitatea de exprimare și obiectivele pe care ni le setăm.

Continuând cu ceva mai personal și revenind la cum ajuns la această soluție, pot spune că, după o pauză îndelungată care nu știu de ce a avut loc, am reînceput să scriu poezii (fac asta cam de doi ani, însă puțină lume știe). Noaptea trecută, după o pauză de mai bine de jumătate de an m-am gândit că ar fi ok să mă reapuc de asta pentru că, țineam minte că atunci când o făceam mă simțeam într-un fel special, așa că am zis că nu am nimic de pierdut. Am început cu niște simple gânduri despre chestii recent întâmplate în comparație cu evenimente din trecut. Am scris un vers, două. În 30 de minute terminasem poezia. Eram fascinat de rezultat, dar si de randament pentru că nu mă așteptam să mai fiu în stare.

Entuziasmul adus de faptul că încă sunt capabil să scriu o poezie care să-mi placă și să mă reprezinte atât de mult nu a rămas blocat doar în zona acestui hobby, ci l-am târât după mine până acolo unde aveam nevoie de el și anume la proiectele la care lucrez, astfel că noaptea trecută am ajuns să mai petrec câteva ore în plus, un nou pas fiind făcut.

Indiferent ce înseamnă pentru tine artă, nu lăsa această modalitate de exprimare să se risipească. Folosește-i beneficiile cu fiecare ocazie și o sa observi un alt nivel de prosperitate!

Dacă ți-a plăcut ce ai citit sau simți că te-a ajutat, atunci ajută-mă să transmit mesajul mai departe printr-un like, share pe Facebook sau printr-un tweet. Mulțumesc!

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.