Published On: 04/09/20134.3 min read

De ce? De ce să mă trezesc de la 5 sau 7 dimineața și să îmi încep activitatea când exact același lucru în pot face la orice altă oră? Motive precum fiecare oră după 00:00 petrecută făcând altceva decât dormind, va fi recuperată cu cel puțin 3 ore de somn în cazul în care ne dorim să nu fim obosiți a doua zi, sau la o oră atât de matinală nu sunt atât de mulți factori externi care să ne distragă de la obiectivele principale ar trebui să fie motivele care să te pună pe gânduri.

Înainte de a trece la importanța pe care dimineața o are, aș dori să discutăm despre motivație și mai exact cum putem începe dimineața motivați pentru a avea succes în ceea ce privește dezvoltarea personală.

Atunci când ne trezim dis de dimineață trebuie să avem câteva lucruri deja stabilite:
1. În primul rând, nu toată lumea are un creier activ la ora 5 dimineața, așa că ar fi ideal dacă i-ai putea reaminti de ce anume te-ai trezit la ora respectivă. Cel mai bine ar fi să scoți pe o coala A4 trei motive pentru care te trezești de dimineață și să o lipești pe peretele din fața patului sau chiar pe tavan, astfel că atunci când te vei trezi vei ști de ce anume o faci.
2. Trebuie să te focusezi doar pe prezent. Pentru tine doar ziua de astăzi este importantă! Nu contează ce a fost ieri, nu contează ce va fi mâine. Trebuie să ai grijă ca tot ce întreprinzi astăzi să își aibe continuitatea mâine, de acord, însă e mai important să te focusezi pe astăzi și să îndeplinești obiectivele de astăzi într-un procent de 100%.
3. Trei obiective este tot ce ai nevoie pentru a fi proactiv în ziua respectivă. Trei obiective mari și tari, bine definite, care te vor ajuta să evoluezi. Nu-ți seta mai multe pentru că nu ai nevoie de mai multe. Învață să te focusezi pe lucruri puține, dar importante.
4. Fii disciplinat! Rezultatele se capătă în timp, astfel că tu ai nevoie de disciplină pentru a ajunge la rezultatele dorite. O rutină bine concepută te-ar putea ajuta extrem de mult.
5. Crează în jurul tău un mediu inspirațional care să te facă să lucrezi cu zâmbetul pe buze. De exemplu, să zicem că în perioada următoare tu îți dorești să participi la un eveniment, iar participarea ta la evenimentul respectiv necesită anumite cunoștințe pentru care tu trebuie să muncești. Pe lângă posterul de pe perete cu cele trei motive, mai poți adăuga poze sau informații despre evenimentul la care îți dorești să fii prezent, informații care ști că te motivează să fii prezent acolo.  De asemenea, printează citate motivaționale / inspiraționale / optimiste și pune-le într-un bol mare lângă capul patului sau pe birou. În fiecare dimineață extrage unul și meditează asupra lui pentru câteva minute.
6. Peste tot pe internet se recomandă să lucrezi în intervale de 90-120 minute, însă mereu sunt lucruri care pot interveni oricât de mult ne-am dori noi contrariul. Astfel că, pentru a avea grijă să nu ne întrerupă ceva sau cineva, propun munca în intervale de 15 minute. În cazul în care facem un calcul, 24 de ore înseamnă 96 de intervale de 15 minute, ceea ce înseamnă că tu ai putea face cel putin 96 de task-uri odată la fiecare 24 de ore.
7. Nu te implica în proiecte mici!Cu cât limitele noastre sunt mai ridicate, cu atât vom ajunge să obținem mai multe, să îndeplinim mai multe obiective și să fim mult mai buni în ceea ce facem.
8. Depășește orice barieră mentală! Renunțăm mult prea ușor, continuarea întreprinderii activității fiind unul din cei mai vitali pași ai dezvoltării personale. De acum în colo, de fiecare dată când te gândești să renunți fii sigur că ai încercat fiecare modalitate pentru a duce la bun sfârșit ceea ce îți propusesei și totodată gândește-te că atunci când renunți e ca și cum ai lua-o de la zero, deci tot efortul depus până atunci ar fi în zadar.

Acestea fiind zise, consider că fiecare din cele 8 elemente expuse mai sus ar trebui să ne fie bine întipărite în minte pentru că datorită lor pornim la drum, motivați, în fiecare zi.

Revenind la importanța acestei prime părți a zilei în dezvoltarea personala pot spune următorul lucru. Cu cât te trezești mai de dimineață, cu atât va dura mai mult până creierul va procesa tot ceea ce se întâmplă în jurul tău, respectiva perioadă fiind fereastra de timp în care noi avem posibilitatea să educăm partea conștientă a creierului, oferindu-i informațiile exacte ce îl vor ajuta să devină productiv în scopul îndeplinirii obiectivelor necesare dezvoltării personale.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email
Politică

Fără spam. Îți promit.