Published On: 14/08/20134.6 min read

Ce reprezintă inspirația? Inspirația reprezintă capacitatea subconștientului nostru de a absorbi din mediul exterior informațiile ideale în scopul creării „proiectului” perfect. Proiectul poate fi reprezentat de absolut orice de la o simplă pictură până la organizarea unui eveniment de mare amploare. Inspirația aparține oricărui domeniu și depinde de dorința de a face ceva și de efortul depus în vederea obținerii obiectivelor dorite. Pe scurt, inspirația reprezintă o idee ce poate îmbunătăți o situație actuală sau viitoare.

Apare totuși o problemă. Extrem de multă lume susține faptul că momentul de inspirație nu durează sau durează foarte puțin, iar dacă nu au la dispoziție o coală de hârtie pentru a nota ideea respectivă, totul ajunge să se piardă. Însă nimic nu este pierdut. Așa cum spuneam în articolul precedent, putem controla informațiile care ajung în subconștientul nostru, iar tot ce avem nevoie este focusare.

Concentrare! Concentrare! Concentrare! Trebuie sa ne focusăm pe momentul în care apare inspirația, iar cel mai prost moment în care putem avea parte de cea mai bună doză de inspirație o reprezintă momentele în care facem multitasking. De ce? Atunci când facem multitasking creierul nostru (mai exact ambele emisfere ale cortexului frontal) este constant activ. Tot odată, cortexul frontal este acea parte activă a creierului care se activează atunci când suntem motivați de un anumit lucru, astfel că inspirația noastră poate fi ușor pusă în lumină atunci când suntem motivați în de obiectivelor sau mai exact atunci când facem ceea ce ne place, în astfel de cazuri motivația fiind fantastică!

Revenind la oile noastre, capacitatea de a ne focusa, mai ales în momentele în care facem multitasking, și de asemenea capacitatea de a ne automotiva reprezintă câțiva pași serioși către ceea ce noi numim inspirație.

Totodată, sunt anumite elemente care ne înlătură sursa de inspirație – situațiile negative care ne distrag atenția, depresiile (câteva idei simple despre cum să trecem peste depresii), momentele proaste din viață. Fiecare din noi are parte de ele, însă important este să găsim o rezolvare. Cu cât avem rezolvarea mai repede, cu atât avem mai repede acces la momentele de inspirație.

Și pentru că pun pariu că încă nu sunteți foarte lămuriți, am să vă las cu câteva activități pe care le puteți întreprinde în acest sens, dar și câteva idei care posibil vă vor da de gândit:
1. Grupul de prieteni pe care îl aveți poate fi o sursă de inspirație, cheia constând în cât de inspiraționale sunt persoanele din grupul respectiv.
2. Zona în care te afli poate fi la fel de importantă, astfel că un oraș în care oportunitățile sunt la fiecare pas te poate face o persoană mult mai inspirată.
3. Conștientizează elementele negative din viața ta și ale comportamentului tău. Cu cât ai un comportament mai pozitiv asupra lucrurilor din jurul tau, indiferent de cât de bune sau rele sunt, cu atât vei avea o perspectivă mai clară asupra lucrurilor.
4. Peste tot se filozofează faptul că trebuie să știi cine ești și că trebuie să te descoperi. De ce să te descoperi, când te poți crea?
5. Fiecare are o rutină prin care trebuie să treacă zilnic, însă asigură-te că în fiecare zi faci ceva diferit, ceva care să te facă fericit.
6. Nu ai cum să fi ratat filmul „Yes Man”, nu? Din când în când adopta ideea respectivă și spune „DA” provocărilor. Ele sunt cele care îți antrenează imaginația și te angrenează în lucruri pe care, poate, nu le-ai mai făcut până atunci.
7. Implică-te cât mai mult, cunoaște noi oameni. Caută proiecte în orașul în care te afli, vezi cum poți ajuta, implică-te în voluntariat, dezvoltă-ți aptitudini și valori!
8. Odihnește-te! Munca e atât de importantă în viața noastră, însă fără odihnă nu poți avea parte de un creier eficace.
9. Găsește-ți un hobby, o pasiune pe care s-o faci indiferent de oră, zi, temperatură, etc.
10. Practică un sport, ceva care să îți mențină corpul viu, antrenat și sănătos. De asemenea, mănâncă fructe!
11. Citește despre oameni și poveștile acestora. Este posibil ca cineva să se fi aflat în aceeași situație în care te afli și tu, astfel rezolvarea fiind doar la o aruncătură de băț.
12. Citește în fiecare zi citate motivaționale. Chiar ajută!
13. Regăsește-ți inspirația de azi în succesele de ieri, astfel vei fi inspirat de acțiunile întreprinse de tine însuți.

Oh, desigur. Aproape am uitat de titlu. În caz că încă nu ți-ai dat seama care este legătura dintre inspirație și cei doi iepuri, răspunsul este simplu: cu cât ai parte de mai multă inspirație, cu atât ai parte de mai mult succes, iar cu fiecare mic succes cu care înaintăm în viață ajungem să fim fericiți și mulțumiți de noi înșine.

Te las cu un clip, în speranța că o să te impresioneze și o să te inspire.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email
Politică

Fără spam. Îți promit.