Published On: 12/04/20133.4 min read

Omul este realist pentru că …

M-am chinuit ceva timp pentru a găsi măcar câteva motive pentru care oamenii sunt realiști, iar aceste motive par a fi doar simple scuze datorită cărora noi trăim bine merci în rutina noastră zilnică plină de confort pe care o îmbrățișăm cu fiecare ocazie.

A fi realist înseamnă a fi conștient de ceea ce se întâmplă în jurul tău și să faci totul conform elementelor ce intervin în cursul acțiunilor tale, însă de ce am vrea să facem asta? În momentul în care suntem puși într-o situație cu care nu am mai avut de-a face până în momentul respectiv nu o să combatem obstacolele respective pentru a avea rezultat, ci pur și simplu o să spunem că situația respectivă este una imposibilă și că trebuie să fim realiști!

Stupid! Oamenii care au ajuns să fie de succes nu au spus niciodată cum că planul lor nu o să dea roade, ci aceștia au continuat să fie irealiști până în momentul în care planul lor a prins contur și a ajuns să aibă finalitate. Nimeni care a ajunsă să aibă ceea ce își dorește nu a spus „astăzi sunt realist, trec peste pasul ăsta al planului”.

Imaginează-ți cum că de fiecare dată când dorești să faci ceva poți să găsești o scuză pentru a nu face lucrul respectiv – asta înseamnă să fi realist. Acum imaginează-ți total opusul și anume că de fiecare dată o să găsești un argument pentru a face lucrul respectiv – asta înseamnă a fi irealist.

Acum o să intervină opoziția și o să spună „Cum e posibil să faci ceva ce pare imposibil?”. Lucrurile par imposibile la prima vedere pentru că asta ne transmite creierul, el fiind obișnuit cu rutina aceea plină de confort pentru că doar asta am făcut până acum. Creierul este cel mai mare dușman al nostru, iar daca reușim să îi inducem idea că putem face orice, atunci el va fi de partea noastră. Într-adevăr, este mult de muncă și trebuie să fiți cea mai răbdătoare persoană pe care o cunoașteți, însă rezultatele vor fi considerabile.

Se spune că omul este cea mai evoluată ființă, omul având cel mai sofisticat calculator posibil și anume creierul. Creierul poate controla, dar în același timp poate fi controlat, însă de la a ajunge la a fi controlat de creier la a-l coltrola, este cale lungă.

Poți încerca „să scapi” de creier prin crearea unei personalități imaginare căreia să-i oferi tot felul de detalii (îi setezi un nume, îl metamorfozezi în ceva care să fie pe placul tău – fie un prieten, fie un animal de companie, îi oferi anumite calități) iar această personalitate imaginară să fie de fapt creierul și de fiecare dată când încearcă să îți spună ce să faci tu să focusezi personalitatea imaginară respectivă către alte meleaguri.

De ce o personalitate imaginară atribuită creierului? Pentru că din momentul în care ne gândim la a ne controla propriul creier pentru noi pare ceva imposibil, dar din moment ce personalitatea imaginară creată este un câine, se presupune că este mult mai ușor să îl dresăm și de asemenea mult mai plăcut.

A fi realist este primul pas către mediocritate. De ce să fi realist? Care este de fapt scopul? Știți cum se spune, că atunci când vrei să faci ceva diferit, înainte de toate trebuie ca tu să fi acel ceva diferit – meditați asupra ideii acesteia.

Adunând toate informațiile expuse mai sus, pot spune că suntem realiști pentru că al nostru creier ne controlează. De ce ne controlează? Pentru că suntem obișnuiți cu rutina zilnică și caută o scuză pentru a ne face să stagnăm în acea rutină pentru că el cu asta este obișnuit.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.