Published On: 01/04/20136.4 min read

S-ar putea să mă catalogați ca fiind un nemernic atunci când spun că articolul acesta este doar pentru aceia care au anumite vise și care muncesc din greu pentru a ajunge acolo unde își doresc, deoarece veți vedea că restul nu au nicio treabă cu acest articol. Desigur, îl pot citii și lua aminte despre cum e să îți urmezi visul, dar slabe șanse să înțeleagă cu adevărat despre ce este vorba și veți observa în paragrafele următoare de ce.

Este atât de greu, atât de dificil să ne focusăm pe un plan ce urmează să evolueze pentru următorii cinci – zece ani, este aproape imposibil. Trebuie să știi să ții cu dinții de el, trebuie să ai fiecare pas bine definit în minte și de asemenea trebuie ca planul tău să fie finisat. Sunt anumite momente când ne lăsăm duși de val, însă nu e important să nu te lași dus de val, ci este important să nu te depărtezi de echilibrul ce te menține pe cursul planului tău.

Mă gândesc că toți cei care vor să ajungă undeva, acolo unde și-au propus, au totul pus la punct și consider că peste câțiva ani buni vă vedeți într-un anumit colț al lumii acesteia, cu o anumită funcție într-o companie mare sau având propria voastră afacere. Dar ce s-ar întâmpla dacă mâine cineva v-ar face o ofertă prin care să vă asigure o situație materială pentru tot restul vieții din care să puteți trăi excelent, însă să nu mai aveți posibilitatea de a face altceva?

M-am gândit la o situație ipotetică ce pare ca scoasă din basme, însă gândiți-vă bine la ea și încercați să vă puneți in momentul în care ați avea de ales între o ofertă ca aceasta și a vă continua drumul. După cum bine știm, pe tot parcursul acesta ce ne definește planul, pentru a ajunge acolo unde dorim să ajungem, avem nevoie și de satisfacție financiară, nu una foarte mare ci una îndeajuns de bună astfel încât să putem evolua. Într-o zi aplicați pentru un interviu, iar în urma unei evaluări mai complexe, oameni respectivi sunt atât de mulțumiți de dumneavoastră încât vă oferă un contract pentru următorii 30 de ani în care trebuie să lucrați doar la ei în companie, singurele beneficii fiind concediile (destul de rare aș zice) și remunerația îndeajuns de mare încât să vă puteți hrăni și strănepoții.

În cazul în care am opta pentru o variantă de genul acesta am fi în siguranță pentru tot restul vieții, însă siguranța nu ne face fericiți. Fericit înseamnă, așa cum zice un bun prieten, să te afli în Caraibe, pe plajă, așezat pe un șezlong, să ai marea în față și iubita lângă tine, sau cu alte cuvinte să te poți relaxa oricând dorești și să ajungi acolo unde ți-ai dorit din totdeauna să ajungi. Și sunt absolut sigur că fiecare dintre voi are un astfel de vis, însă din ce în ce mai mulți îl abandonați pentru câteva chestii de moment sau poate de durată, care în schimb nu o să vă facă niciodată fericiți.

Să îți urmezi visul este ușor, însă pentru ca orice alt lucru pe care ni-l dorim, trebuie să și muncim ca acesta să se întâmple. Primul lucru de care avem nevoie îl reprezintă exercițiul mental. Trebuie să te trezești în fiecare dimineață cu gândul la locul în care vrei să ajungi, până când vei ajunge acolo. O metodă simplă prin care putem face asta ar fi să găsim un poster imens cu locația în care dorim să ajungem și să îl lipim pe peretele din fața patului, astfel că fiecare dimineață o vom începe cu un gând bun.

Trebuie să muncim constant, să luptăm pentru ceea ce ne dorim. Însă nu acestea sunt singurele elemente importante. În cazul în care ai un vis, asigură-te că ai cu cine să-l împărtășești și că persoana respectivă va fi alături de tine în momentele dificile pentru a te face să continui. Totodată ai grijă să nu împărtășești cu toată lumea ceea ce îți dorești tu, pentru că oamenii sunt invidioși, iar cei care sunt leneși, cei care nu sunt capabili să-și dezvolte propriul plan al propriei evoluții nu te vor lăsa să pleci, te vor ține lângă ei până când vor simți că motivația ta dispare încet încet și eventual acolo unde tu voiai să ajungi, probabil vor ajunge ei.

Trebuie să dobori fiecare obstacol! Fii sigur că o să ai de întâmpinat tot felul de dificultăți până la finalul poveștii, însă asta nu ar trebui să te oprească pentru că, știi cum se spune, eșecul este un succes atunci când învățăm din el, totodată provocările fiind doar un test pentru a vedea, în final, cât de mult merităm succesul. Trebuie să continui orice ar fi și să îți găsești motivația necesară pentru a ajunge la capătul drumului.

Motivația se creează ușor. Ia o foaie de hârtie exact în momentul de față și notează pe ea 20 de lucruri pe care ai vrea să le ai atunci când ai să-ți vezi visul cu ochii. Ți-ai notat? Într-adevăr, 20 sunt multe și este imposibil să le reții pe toate. Acum eliminând 15 dintre ele vrei rămâne cu 5, cele mai importante pentru tine. Reține-le bine și focusează-te la ele indiferent ce ai face. Desigur că motivația se poate construi și prin alte metode, însă consider că acest mic exercițiu este un început.

Tot legat de muncă, trebuie să te implici în cât mai multe proiecte, să faci parte din cât mai multe idei ce te vor ajuta să îți duci planul la bun sfârșit. Trebuie să controlezi totul în jurul tău și oriunde te-ai duce să ai grijă să culegi tot ceea ce te-ar putea ajuta. Trebuie să depui efortul necesar astfel încât tu să simți că evoluezi! Trebuie să te învingi pe tine însuți și să devii un tu mai bun.

Trebuie să fi bărbat și aici mă refer la a fi genul acela de persoană care nu se lasă influențată, nici de sentimente, nici de emoții și își continuă drumul orice ar fi. Trebuie să înaintezi orbește cu ochii deschiși!

De asemenea, cel mai important element pe care trebuie să-l iei în considerare îl reprezintă scopul pe care îl au activitățile tale, scopul respectiv reprezentând pașii ce construiesc drumul către finalul ce îți este destinat. Totul o să începe să capete sens, destinul creându-ți-l singur, astfel că finalul îl concepi tu, stabilindu-i fiecare detaliu în parte cu ajutorul experiențelor captate în urma fiecărui pas.

Vrei să-ți trăiești și urmezi visul? Muncește indiferent de oră și de locație, trăiește-ți viața cu cât mai multă intensitate și totodată lasă-te dus de val!

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.