Published On: 17/01/20136 min read

Sunt foarte multe persoane care cu toate că își doresc mai mult de la ele nu știu cum să o facă. Se simt în stare de ceva măreț, ceva ce ar putea face diferența, însă în același timp consideră că nu au fost instruiți pentru așa ceva. Într-o astfel de situație, evoluția clară lipsește. Când vine vorba de talent suntem toți la fel, fiecare dintre noi având ceva ce poate exploata, dar talentul nu reprezintă totul, ci modul prin care știm să ne punem talentul în valoare.

Niciodată nu a fost mai simplu! Când auzim de ceva atât de mare, precum evoluția clară, ne speriem pentru că nu suntem obișnuiți să ne descurcăm cu lucruri de dificultate înaltă, dar până și cele mai dificile taskuri pot fi împărțite în altele mai mici și acelea mici în altele și mai mici până când fiecare din ele are un singur obiectiv, toate reprezentând un total cu un rezultat colosal! Fiecare plan este format dintr-un număr finit de pași, iar pașii cei mai importanți nu sunt reprezentați de ceea ce trebuie să fac, ci de cum trebuie să fac pentru că atitudinea cu care evoluezi este cea care contează.

Pentru evoluția clară avem nevoie de un plan bine definit. Evoluția clară nu e ceva ce pur și simplu apare, e ceva ce la un moment dat ne dorim și cu cât ne-o dorim mai mult cu atât simțim mai mult nevoia să facem ceva, simțim nevoia să stabilim pașii planului respectiv. Nu e dificil absolut deloc, tot ceea ce trebuie să faci este să definești pașii, ca apoi să te poți focusa pe ei până ajungi la rezultatul imaginat.

1. Frica de a-ți fi frică

De fiecare dată când apare ceva nou, ne este frică să nu greșim, ne este frică de faptul că orice apare din exterior, nepoftit, schimbă cursul planului și rezultatul nu o să mai fie cel imaginat, ne este frică de necunoscut și credem că nu ne este benefic. Ne este frică să nu fim respinși pentru că în societate ne este impus faptul că trebuie să fim plăcuți de toată lumea. Ne este frică de eșec!

Frica reprezintă acea busolă către locurile în care trebuie să fim, dar încă nu ne simțim îndeajuns de curajoși. Dar aici apare dilema, având în vedere că frica ne indică locurile în care, în subconștientul nostru, ne dorim să ajungem, atunci de ce nu suntem îndeajuns de curajoși încât să înaintăm către ele?

Am o întrebare pentru tine: dacă ai avea ocazia să faci orice, dar absolut orice, și să ști că nu o să dai greș, ce ai face? Nu, nu te opri aici din meditat. Păstrează gândul în minte pentru o eternitate și de fiecare dată când simți că ți-e frică să înaintezi gândește-te că nu o să dai greș.

2. Urmează-ți visurile

Visurile sunt acele dorințe care dacă ar deveni realitate am fi cele mai fericite persoane din lume. Acum imaginează-ți cum în pașii aceia bine definiți ai planului sunt integrate și visurile tale și cum de fiecare dată când te gândești să renunți la planul tău e ca și cum ai renunța la visurile tale, evident la a fii fericit. Sau de fiecare dată când cineva îți spune că niciodată planul tău nu o să ajungă la bun sfârșit și că e prea dificil să ajungi acolo unde îți propui, dar nu e nimic dificil în a fii focusat pe ceea ce urmează să te facă fericit.

Cum ar fi dacă cei ce au ajuns să își pună amprenta în istorie ar fi făcut orice altceva decât să-și urmeze țelurile și visele? Tot ce trebuie să faci este să îți coordonezi trupul și mintea, să le aliniezi și să le calibrezi astfel încât să fie în concordanță cu ceea ce tu îți dorești pentru că până la urmă tu ești propriul tău țel.

3. Fără obstacole

Tot ceea ce ne apare în cale în timpul evoluției noastre, tot ceea ce ne face să ne abatem de la planul inițial și să folosim un plan B, se numesc obstacole. Obstacolele sunt doar niște chestiuni de moment, irelevante din punctul meu de vedere. Sunt de acord, ele ne definesc și ne ajută în drumul nostru pe care-l numim evoluție, dar deseori ajungem să facem greșeala de a analiza acele obstacole ceea ce înseamnă pierdere de timp, iar pierderea de timp înseamnă mai putină focusare pe planul nostru, pe visele noastre, pe fericirea noastră.

Obstacolele și frica sunt cele pe care ar trebui să le eliminăm din planul nostru, nu să le contopim cu el. Datorită obstacolelor ce apar de-a lungul drumului și fricii de a înainta simțim nevoia să facem un plan de siguranță, care până la urmă tot un obstacol este. Facem un plan B atunci când ne gândim că o să eșuam iar de o astfel de perspectivă nu avem nevoie, în cele din urmă rolul planului B fiind să ne distragă de la planul inițial, deci de acum în colo fară planuri secundare.

4. Trebuie să crezi

Sunt două feluri de a-ți trăi viața: unul în care totul este un miracol, altul în care nimic nu este un miracol. Totul se reduce la o ecuație simplă: atât timp cât îți dorești un lucru și crezi că-l poți avea, atunci el va fi al tău, Universul pe post de subconștient lucrând alături de tine. Nu ai nimic de pierdut dacă ajungi să crezi, în schimb dacă nu crezi e ca și cum lupta nici nu ar începe și ar fi pierdută. Capacitatea de a vedea lucrurile cum deja se întâmplă ne face să avem încredere în noi și în faptul că planul nostru o să funcționeze.

5. Nu doar să-ți placă, ci să iubești

Cum spuneam, printre pașii aceia bine definiți sunt strecurate și visele tale și se presupune că tot ceea ce întreprinzi pentru a ajunge la rezultatul dorit trebuie nu doar să îți placă, ci să iubești. Pentru multă lume aici apare confuzia, dar de fapt nu este nicio confuzie. Dacă pe măsură ce înaintezi nu începi să simți că ceea ce întreprinzi face parte din tine, atunci construiește alt plan, dar înainte de a face asta asigură-te că te cunoști pe tine.

Concluzionând pot spune că atât timp cât avem un plan bine pus la punct și suntem constant focusați pe pașii respectivi, rezultatul va fi cel dorit în mod sigur.
Citește și partea a doua!

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.