Published On: 21/11/20121.7 min read

Nu este vorba despre fructe, cu toate ca niște fructe fresh ar fi bune, ci este vorba despre acea stare de spirit care te face să fii ca nou. Acea stare de spirit care îți oferă entuziasmul necesar pentru a începe să iei atitudine, acea stare de spirit care te face să vrei mai multe și să știi că poți mai multe, acea stare de spirit care, cu toate că nu durează mult, este mai eficientă decât orice altă stare de spirit.

Acea sursă de energie nelimitată de care simțim că avem parte dar habar nu avem de unde izvorăște este deznodământul unei astfel de stări de spirit. Suntem dependenți de ea și o vrem din ce în ce mai mult, pe perioadă nedeterminată de timp pentru că ne place să fim activi. De fapt, dacă suntem în stare să declanșăm această stare de spirit putem combate depresia.

Mă tot gândeam care sunt lucrurile ce ne aduc această stare de spirit fresh, iar ele sunt multe. Lucruri precum câteva ore în plus dormite, un duș fierbinte, o ciocolată, o melodie bună, toate acestea sunt declanșatoare ale stării de spirit. Deasemenea și o activitate pe care o întreprindem cu plăcere ne poate aduce acea stare de spirit fresh, astfel pot spune că tot ceea ce considerăm a fii de calitate ne face să ne simțim ca nou.

Precum fericirea bazată pe lucrurile mărunte și această stare de spirit are nevoie de exercițiu. Nu o putem avea constant dacă nu lucrăm la asta, iar pentru orice alt lucru pe care ni-l dorim trebuie să depunem efort. Dar gândește-te cum ar fi ca în fiecare zi să vrei mai multe de la tine și de fiecare dată când un astfel de gand îți trece prin minte să faci ceva în privința asta, nu doar să stai să meditezi asupra lui.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.