Published On: 05/11/20122.7 min read

Ești singur. Te gândești dacă dintotdeauna ai fost așa și dacă nu cum ai făcut de ai ajuns în situația asta. Ce te-a făcut să renunți la ceea ce poate la un moment dat aveai? Ce te-a făcut să renunți la totul și să te refugiezi în carapace? Acum ești singur și singura cale de scăpare este să iei totul de la capăt, renăscut într-un nou univers, într-o nouă lume, noi tărâmuri, noi locuri, noi oameni.

Poate că ceilalți sunt de vină și probabil din cauza lor ai renunțat să mai evoluezi, considerând că nu ai cu cine, dar de la un moment dat în colo se adună mult prea mulți pe care îi consideri vinovați și începi să te întrebi dacă nu cumva problema e la tine, dar ți se pare prea dificil așa că o lași baltă. E mai ușor să dai vina pe ceilalți.

Te gândești să pleci doar ca să afli dacă în alta parte va fi diferit din vrun punct de vedere, dar și asta ți se pare dificil. Singurătatea te-a coborât la acel nivel în care îți este lene să depui efort până și pentru tine, iar tot ce ți-ai dori ar fi o minune pentru că, evident, minunea n-are nevoie de efort depus. Dar n-o să se întâmple pentru ca nu mai ai 10 ani, nu mai ești un copil al cărui univers este lipsit de griji, ești un om în toată firea, trecut de 20 de ani, singur.

Dar nu-ți pasă, niciodată nu ți-a păsat, de ce ai începe de acum? Continui același drum pe care îl ști din totdeauna cu extrem de multă încredere în tine și cu la fel de mult optimism crezând că ești pe calea cea bună. Oare de ce ai nevoie pentru a realiza că te afunzi din ce în ce mai mult într-un abis al cărui conținut nici măcar nu vrei să-l afli. Cât de tare trebuie să doară sau la cât de multe trebuie să renunți pentru a realiza că nu ești pe drumul cel bun?

Ajungi în momentul în care conștientizezi si începi să te implici în cât mai multe chestii, atât de multe chestii încât o să fii acaparat de ele, nu o să poți face față și o să renunți pentru că la a renunța te pricepi cel mai bine. Și încerci din nou și renunți din nou, pentru tine e un ciclu al vieții, o rutină care o să te macine pentru restul vieții dacă nu începi de acum să iei atitudine.

Trebuie să te rupi de propriul univers, să te lovești de realitate pentru ca apoi să-ți poți construi un univers nou, mai puternic. Și-ți dorești schimbarea, dar nu ști dacă deciziile luate sunt benefice sau nu, așa că îți dorești ca totul să se întmple repede pentru a vedea rezultatul greșind din nou neștiind că răbdarea este cheia.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

Alege o unealtă

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email
Politică

Fără spam. Îți promit.