Published On: 28/10/20122.2 min read

Așa cum spune și titlul, cuvintele ne încurcă. De câte ori nu ai încercat să-i spui unei persoane ceea ce simți pentru ea și simțeai cum fiecare cuvânt nu-și are locul? Nu simțeai că ceva lipsește din ecuație sau că pur și simplu nu apare acel ceva ce oferă complexitate acțiunii tale? În următoarele zile te provoc să faci pe mutul sau pur și simplu să folosești cât mai puține cuvinte în ceea ce faci.

Spunem ce simțim, ce vrem, ce dorim, ce ne place, care ni sunt visele, spunem întotdeauna cuvinte mari care până la urmă ajung să nu fie de speța noastră, cuvinte pe care e posibil ca apoi să le regretăm. Ne pricepem atât de mult la a spune ceea ce gândim încât doar asta facem, când de fapt ar trebui să facem ceea ce gândim, și gândim mult prea mult de parcă totul ar fi menit să fie perfect. Să-ți spun un secret, totul e perfect atât timp cât tu crezi că e perfect pentru că realitatea este definită de tine.

Nu cuvintele sunt ceea ce ne definesc, ci faptele. Cuvintele îți sunt doar o unealtă care ajuta la ducerea la bun sfârșit a actului pe care-l interpretezi. Niciodată nu o sa fi în stare să convingi doar prin cuvinte, acestea fiind pur și simplu niște sunete nici măcar armonizate, iar precum fiecare cântec așa și cuvintele le percepem diferit, pentru mine fiecare din ele putând să însemne orice altceva, să ma afecteze într-un anumit fel sau pur și simplu să ma facă să ma simt într-un fel anume.

Folosește-ți imaginația! Nu, nu pentru a scrie o carte sau pentru a compune o poezie, ci pentru a-ți exprima cât mai bine sentimentele și emoțiile prin ceea ce întreprinzi. Dovedește-ți ție că poți mai multe și nu oferi nimănui ocazia să exprime ceea ce tu simți în locul tău. Ceea ce izvorăște din tine este de fapt a ta personalitate, iar atitudinea pe care o ai față de ceea ce te înconjoară ajută la expunerea personalității tale în fața celorlalți, așa că ceea ce izvorăște din tine trebuie împărtășit doar și numai de tine.

Cuvintele nu sunt pentru noi, oamenii de rând, ci pentru cei ce le folosesc la crearea de artă.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

Alege o unealtă

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email
Politică

Fără spam. Îți promit.