Published On: 06/09/20122.5 min read

Nu-i motiv în lume pentru care să renunți la ceva pe care îl vrei cu adevărat. Dacă ajungi să renunți întreabă-te care sunt motivele pentru care ai început, ce te făcea să îți continui drumul, de ce ai renunțat și cât de mult crezi că avea să te ajute în viitor posibilele rezultate. Iar apoi continuă.

Motivația reprezintă totul, iar dacă nu ai motivația exactă pentru ceea ce vrei să faci, atunci cum crezi că o să obții acel ceva? Vrei să obții un pix înseamnă că ai ceva important de scris și obținerea pixului este următorul pas pentru obținerea a ceea ce tu vrei, vrei să obții ciocolată pentru că ești diabetic iar organismul tău nu poate trăi fără zahăr. Vrei să îți îndeplinești visele? Despică firul în patru și descoperă ceea ce te face să continui, descoperă ceea ce te face să lupți pentru ceea ce urmează să obții. Asta e cel mai important.

Continuă să continui și chiar dacă nu îți reușește măcar ști că ai pierdut timpul cu faptul că ai luptat pentru ceea ce îți dorești, nu ai pierdut tipul abandonând obținerea a ceea ce îți dorești, iar pașii parcurși luptând, indiferent care va fi finalul, sunt cei mai importanți pentru că aceștia sunt pașii ce creează cuprinsul acțiunii, finalul (sau ceea ce obții) reprezintă coperțile, doar un ambalaj ce îmbracă munca într-o aură ce o face plăcută retinei.

Imaginează-ți rezultatul și hrănește-te cu asta. Muncești pentru un proiect la care vor lua parte 200 de persoane, gândește-te că proiectul tău îi va pune pe gânduri pe toți cei implicați, jumătate din aceștia vor lua atitudine, iar un sfert îți vor mulțumii personal pentru că le-ai deschis ochii schimbându-le modul de a gândii. Da, sunt niște așteptări pe care le ai în urma efortului depus pentru a obține ceea ce îți dorești, niște așteptări care te fac să vrei să ai rezultate pozitive, să continui munca și să ți-o perfecționezi .

Ai de ales, mereu ai de ales. Ai de ales între a continua și a renunța, între a muncii și a lenevii, între a face ceva care la un moment dat e posibil să marcheze anumite persoane și a nu face nimic, între a-și păsa de tine sau a rămâne indiferent de propriul viitor, între a deveni cineva sau a rămâne un nimeni. Alegerile sunt și ele motivate de anumiți factori, deci motivația reprezintă totul.

Pune-ți gândurile pe o foaie. Avantaje, dezavantaje, beneficii, plan de acțiune. Fii meticulos și asigură-te ca fiecare detaliu are rolul lui.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.