Published On: 26/08/20122.2 min read

Prin prosperitate definim evoluția de la un nivel la altul, indiferent despre ce domeniu este vorba, pentru ca a prospera înseamnă a-ți dezvolta aptitudinile chiar cu intenția de a depăși anumite limite impuse în mod automat de subconștient. Dezvoltarea aptitudinilor și chiar atingerea unor anumite limite în primă fază nu poate părea chiar atât de simplu, deci cum ajungi la prosperitate prin simplitate?

Înainte de toate vreau să exprim faptul că prin simplitate nu ma refer la faptul că toată această evoluție o să se întâmple într-o perioadă scurtă de timp sau la faptul că nu trebuie să depui efort pentru că este exact invers, ci prin simplitate ma refer la numărul mic de pași ce trebuie străbătuți, iar pentru a fi mai specific este vorba de doi pași extremi de importanți: cititul și alergatul. O să le luăm pe rând.

Încă de când eram mici ni se spunea să ieșim să ne jucăm, sa alergam, să facem mișcare, dar niciodată nu ni se spunea de ce e bine să facem asta și cu ce ne ajută mai exact. La fel întâmplându-se atunci când ni se impunea să citim dar nu ni se spunea și la ce o sa ne ajute.

De ce e important să alergăm? Pentru că atunci când alergăm, la un moment dat începe să iasă la suprafață acea personalitate care ne spune că trebuie să ne oprim pentru că am obosit, pentru că ne doare splina, pentru că simțim nevoia să luăm o pauză, etc. Dacă reușim să amuțim acea voce din cap ce ne spune să ne oprim vom ajunge să depășim mult mai ușor perioadele dificile din viața noastră.

De ce e important să citim? Aici aș dori să încep cu faptul că oamenii nu sunt proști, eu i-aș cataloga ca informați și neinformați, dar nu asta e ideea. Trăim în secolul XXI și asta mă face să mă gândesc la câți oameni au trăit înaintea noastră, iar dacă măcar unul din zece mii ar fi scris o carte sau un articol care abordează un subiect ce la un moment dat s-ar putea să te intereseze, cum ar fi o problemă pe care nu o poți depăși sau pur și simplu o informație de care ai nevoie, ar fi îndeajuns. Cititul este una din cheile rezolvării problemelor noastre.

Citim, alergăm – nimic mai mult, nimic mai simplu.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email
Politică

Fără spam. Îți promit.