Published On: 16/08/20122.5 min read

Ne plângem în timp ce stăm în zona de confort. În fiecare zi ne plângem că ne plictisim, că nu avem activități, că suntem singuri, că nu evoluăm, că nu ne dezvoltăm, că nu cunoaștem și în același timp afirmăm că vrem să facem toate aceste lucruri în ciuda faptului că nu facem niciuna din ele. De fapt, singurul lucru pe care îl facem e să ne plângem pentru că se pare ca asta ne place. Ne place să pierdem timp expunându-ne inferioritatea în fața celorlalți în loc să facem ceva constructiv cu timpul respectiv.

Zona de confort este pentru toată lumea, dar nu toată lumea poate să ofere fiecărui spațiu numele de zonă de confort.  Totul se întâmpla la nivel de subconștient pentru că subconștientul manipulează tot ceea ce nu poți face tu în mod conștient, iar partea proastă e că tu nu ai control. Controlul apare abia după ce începi să observi lucrurile. A observa înseamnă a înțelege cum lucrează subconștientul și mai exact unde își pune amprenta pentru ca apoi tu să poți întreprinde în mod conștient tot ce se întâmplă la nivel de subconștient, mai exact o să îți poți crea acea zonă de confort în orice locație în care ajungi într-un timp foarte scurt.

Totul se reduce la zona de confort pentru că nu poți face ceva special decât dacă te simți confortabil, iar atunci când ajungi să spui că pentru tine Universul reprezintă zona de confort o să fi capabil să-l conduci. Ce reprezintă zona de confort? Imaginează-ți că te afli pe o insulă de 500 metri pătrați și că ești înconjurat de apă, iar in depărtare se observă alte câteva insulițe. Insula pe care te afli acum reprezintă zona actuală de confort, este locul în care te simți ca acasă, locul în care ai putea fi oricine fără să ai pic de inhibiții.

Pentru a putea ajunge la celelalte insule trebuie să depui efortul de a înota până la ele, iar odată ajuns acolo observi că totul este străin și încerci să descoperi, să te acomodezi. Așa se întâmplă și în viața reală, pe scurt: te simți confortabil în locul pe care îl numești acasă / propriul oraș, iar atunci când schimbi locația, indiferent că e vorba de perioade scurte sau îndelungate te vei simți inconfortabil. Tot ce poți face este să socializezi, să încerci să cunoști persoanele acelor locuri, să găsiți lucruri în comun și să accepți totul așa cum este.

Odată ce ai reușit să îți dezvolți această capacitate de a crea acea zonă de confort oriunde și oricând poți trece la conceperea acelor lucruri care sunt într-adevăr speciale.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.