Published On: 02/08/20122.9 min read

Dezamăgit, vrei să abandonezi totul, vrei să dai totul uitării sperând că un nou început va face ca lucrurile să se manifeste într-un mod diferit. Te afli în impas, nu ști exact ce cale să alegi, dar deciziile făcute până acum te fac să te simți mai bine, ai moralul ridicat și te îndrepți către o nouă etapă, iar indiferent de ceea ce urmează să se întâmple tu ști că mai rău ca data trecută nu are cum să fie. Și nu-ți pasă dacă te minți sau nu, ăsta ești tu, un visător ce aspiră la perfecțiunea pură.

Iar odată intrat în noul joc, începi să-i înveți regulile, să descoperi beneficii și dezavantaje, te bucuri de fiecare dintre ele, începi să le manipulezi și să le folosești pentru propriile interese, astfel crezând că o să ajungi acolo unde vrei, dar oare tu ști unde vrei să ajungi? Sau doar te îndrepți către neant cu capul înainte fără ca măcar să-ți pese ce urmează? Nici măcar nu-ți stârnește interesul pentru că ști că tot ceea urmează e controlat de tine, iar dacă ai capacitatea de a conștientiza ceea ce întreprinzi ajungi să-ți controlezi destinul. Și punct, nu? Cam asta ar fi, ne controlăm destinul și ajungem ceea ce am vrut mereu să fim.

Să-ți controlezi destinul? Asta ar însemna să fi perfect maleabil sau chiar să nu-ți pese de nimic altceva decât de propria persoana și propria evoluție pentru că până la urmă destinul nu cuprinde nimic altceva decât o evoluție a propriei persoane care urmează să se sfârșească într-un anumit punct, iar dacă e așa de ce ne-am dori un destin? Oricum e imposibil pentru că suntem imperfecți și oricât de mult am căuta perfecțiunea ne dăm seama că din ce în ce mai mult ne afundăm în imperfecțiune, lucrurile încep să se complice iar noi începem să ne agităm pentru nimic.

Posibil să ajungi într-un moment în care nimeni și nimic să nu te mai poată opri, în care tu să fi cel care conturează totul, cel care definește regulile jocului și chiar toate acestea să nu fie îndeajuns pentru tine, sa vrei mai mult pentru că te crezi în stare de mai mult, oare ești? Ai voință, ai dorință, dar parcă nu te caracterizează, nu e nimic aici care să te definească și cu toate acestea tu continui indiferent că îți place sau nu, indiferent că te satisface sau nu.

Uneori ne dorim prea mult și credem că ceea ce avem în momentul de față nu e exact ceea ce ne dorim sau că e prea puțin, așa că o luăm de la capăt în speranța că nu vom greși sau că vom face lucrurile de zece ori mai bine. Acesta e momentul în care totul se întâmplă exact pe dos, nu vom face nimic mai bine, nu vom avea parte de mai mult sau mai puțin, nu vom avea mai puține greșeli.

Să ai moralul ridicat nu înseamnă să ai aptitudini mai eficiente, ci doar să visezi la ceva mai bun. Un nou început nu e întotdeauna cea mai bună soluție.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.