Published On: 27/07/20123.3 min read

După cum bine știți, trăim într-o lume cu mult materialism plină de indivizi ce doresc să se umple din ce în ce mai mult de bani. În urma mai multor discuții cu prieteni apropiați, am constatat că mulți se plâng de faptul că fără bani nu se poate face nimic, că doar datorită banilor te poți distra și simții bine, că doar având bani poți avea concediu și te poți duce în vacanțe. Nu sunt de acord absolut deloc cu acest materialism, motiv pentru care o sa argumentez.

Pentru a avea bani trebuie ori să fi angajat într-o companie, să fi sclavul unor proști care nu știu decât să-și bată joc de munca altora pentru simplul fapt că ei nu sunt în stare; odată ce ești angajat ajungi să muncești cel puțin opt ore pe zi pentru a avea un salariu cât de cât decent, iar daca ne referim la România acest salariu decent înseamnă 500 – 1000 euro, iar odată cu faptul că ești angajat intervine și ideea de concediu, care evident este mic (undeva la zece zile pe an) pentru că orice companie care se respectă nu-și permite să-și lase prea liberi angajații. În felul acesta ajungi să ai un salariu nu prea mare și timp mai deloc așa că, de unde timp și bani pentru vacanțe?

În altă ordine de idei, ai putea fi antreprenor, să ai propria afacere, dar pentru asta e nevoie de mai mult decât voință, e nevoie de muncă pentru dezvoltare antreprenorială, iar acea tranziție de la angajat la antreprenor durează ani buni. Oricum, aici avantajele sunt ceva mai bune dar, cum ziceam, nu poți fi antreprenor dintr-o dată, decât dacă te naști cu talentul acesta, iar în categoria asta sunt puțini. Legat de timp liber, nici acum nu ai prea mult dar având în vedere că ești propriul tău șef, poți să-ți iei concediu oricând dorești, dar totuși nu pe perioade foarte mari pentru că, până la urmă, de tine depinde evoluția propriei afaceri; banii sunt evident mai mulți, dar din nou, dacă nu e timp, degeaba sunt bani.

În cele din urmă am ajuns și la partea care mie-mi place, acea parte în care se poate totul fără bani și materialism. Tot ce ai nevoie este un mijloc de transport, de preferabil o bicicletă pentru că nu consumă niciun fel de resursă și multă voință să explorezi. Odată ce începi să explorezi o să te și distrezi, nu o să fi obligat să îndeplinești anumite obiective impuse de alții care sunt mai sus decât tine și o să ai ocazia să faci doar ce îți place. Cu toate acestea, o să ai nevoie de aptitudini de freelancer pentru că trebuie să ai bani de hrană pe acolo pe unde ajungi și în același timp o să ai nevoie de aptitudini de negociator pentru că trebuie să obții ceea ce ai nevoie într-un mod cât mai ușor și fără prea mult consum de resurse, indiferent care ar fi ele. Cel mai important este că această modalitate este singura prin care, pe lângă faptul că te distrezi și că te simți excelent pentru că ajungi să faci doar ceea ce îți place, evoluezi pentru că întâlnești tot felul de lucruri noi, lucruri care nici nu-ți imaginezi că există, să nu mai vorbesc despre concediu și vacanțe, pentru că alegând să pleci în lume, ești într-o continuă vacanță.

Ești tânăr și nu ai responsabilități prea mari pe cap? Abandonează-ți locul de muncă, cumpără-ți o bicicletă și pornește la drum. Mai simplu de atât nu are cum să fie.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.