Published On: 20/07/20125.2 min read

Exact! Și nu cumva să uiți! Sau ai uitat deja? Pe bune? Trebuie să ți se reamintească mereu toate chestiile acestea ca să te poți menține deasupra acelei linii de plutire? Ce ușor ar fi să îți inscripționezi pe creier doar ce e bine de știut, doar chestiile pe care vrei să ți le reamintești, iar pe restul, acelea pe nu le dorești, să le reciclezi, să le abandonezi în uitare.

Ce e bine de știut? Nu am idee. Nici cea mai vagă idee. Dar cred că e bine să conștientizezi ce te face fericit, ce anume e important pentru tine și unde vrei să ajungi, care sunt valorile și calitățile tale, ce te face să continui, ce te motivează. Cred că asta e bine de știut.

Ce te face fericit? E vrun lucru măreț care te face fericit sau doar generalități? De obicei te face fericit ceea ce îți place să faci sau mai bine zis ceea ce te satisface din punct de vedere emoțional, sentimental și tot ceea ce îți stârnește interesul. Mie îmi place să fotografiez – mă face să ma simt excelent faptul că pot să cuprind într-o chestie atât de mică, precum o poză, atât de multe lucruri, precum un peisaj, și în plus, pozele sunt amintiri, este fascinant momentul în care ai în propriile mâini propriile amintiri și retrăiești emoțiile respective prin prisma lor. Îmi place să mă plimb, să călătoresc – atunci când aleg să plec la drum se întâmplă acea rupere de zona de confort și tot ce înseamnă parte spirituală a omului începe să se simtă de zece ori mai intensă, totul evoluează și se manifestă într-un mod mult mai profund. Îmi place să scriu – scrisul este una din cele mai bune metode de exprimare, din punctul meu de vedere, deoarece cu ajutorul cuvintelor putem exprima tot ceea ce nu se vede, tot ceea ce e dincolo de capacitatea noastră de a observa.

Fotografie plus călătorii plus scris? Lucrurile acestea trei puse toate la un loc îmi oferă sentimentul acela care mă face să ma simt împlinit, ca și cum nu aș mai avea nevoie de nimic altceva; e ca și cum m-aș hrăni cu ele. Asta e bine de știut, nu? Găsește cel puțin trei lucruri care te fac cu adevărat să te simți special pentru simplul fapt că ai parte de ele deoarece genul acesta de activități, sau cum vrei tu să le numești, sunt atât de complexe și trebuie trăite și simțite la maxim.

Ce e important pentru tine? Ciocolata? Locul de muncă? Pentru mine sunt importante persoanele din jurul meu și fericirea acestora. Îmi place să fiu înconjurat de persoane de calitate, zâmbitoare, optimiste, care au vise ce vor să și le îndeplinească, persoane care vor să ajungă undeva și care mereu muncesc pentru ceea ce își doresc. Pe langă scris, fotografiat și explorat, genul acesta de persoane mă fac fericit, mă fac să mă simt motivat pentru că sunt genul acela de persoane care vor să ajungă cât mai sus. Este vorba de acea regulă generală: „dacă îți petreci timpul cu o anumită categorie de oameni, inevitabil, după o anumită perioadă de timp, vei ajunge ca ei”.

Probabil cu toții ne dorim să ajungem pe lună sau, și mai bine, pe soare, să fim stăpânii Universului, să conducem totul. Ce ar fi să ne stabilim niște obiective mai realiste. Unde vrei să ajungi? Care e locul pe care ai vrea să îl vizitezi și care crezi că te-ar uimi? Care e funcția pe care ai vrea să o ai sau ce anume ai vrea să fii in viitor? Eu vreau să ajung în Egipt, să vizitez piramidele și Sfinxul, vreau să ajung să vizitez Marele Canion, vreau să ajung la Râul Curcubeu (râul celor cinci culori), iar indiferent unde aș ajunge, o sa am grijă să captez momentele acelea prin orice mod posibil. Vreau să devin trainer motivațional, să fac lumea fericită și să o fac să înțeleagă că lucrurile mărunte sunt cele mai importante.

Caracterul și personalitatea noastră sunt definite de anumite valori și calități pe care le acaparăm în timp. Nu ne naștem cu ele, pur și simplu le dezvoltăm prin ceea ce experimentăm pentru că experiențele sunt definitorii în evoluția noastră, iar prin natura noastră suntem curioși ceea ce înseamnă că suntem dornici să experimentăm, deci să evoluăm. Evoluez și-mi place pentru că, dacă ar fi să o luăm în sens invers, a evolua înseamnă a experimenta, iar atunci când experimentezi se presupune că experimentezi doar ce îți place, cel puțin la nivel conștient, și astfel, dacă ești câtuși de puțin inteligent, evoluezi într-un mod plăcut și îți dezvolți niște valori și calități formidabile.

Ce te motivează? Ce te face să continui? Toți avem acele momente în care ne simțim în stare de orice și simțim că totul este posibil, dar ce anume ne face să ne dorim să continuăm, să vrem mai multe, să ne dorim totul la un alt nivel? Pe mine mă motivează visele. Faptul că am anumite limite în minte pe care vreau să le ating și să le depășesc mă face să vreau mai multe, ma face să muncesc pentru ceea ce îmi doresc, mă transformă într-un eu mai bun. Probabil te gândești ce se întâmplă atunci când ajungi să depășești limitele respective si să ai ceea ce îți dorisei. E destul de simplu, îți stabilești alte limite și muncești atât de mult cât e nevoie pentru a le atinge; din punctul meu de vedere rutina aceasta, a limitelor, este singura rutină care-ți poate aduce beneficii cuantificabile și de mare importanță.

Ce e bine de știut? Nu am nici cea mai vagă idee, dar cred că totul.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.