Published On: 12/07/20122.2 min read

Amin! Zece plecăciuni, fiecare urmate de câte trei dorințe și toate ăstea în fiecare zi. Dar asta nu e tot pentru că orice ți-ai dori, vrei mai mult și cu fiecare lucru pe care-l ai îți dezvolți o impresie greșită despre tine, punându-te undeva la un nivel înalt, atât de înalt încât nici măcar oxigenul nu ajunge. Dar e ok, cu atâta superioritate nu ai ce creier să oxigenezi.

Se presupune că ar trebui să depun extrem de mult efort să ajung acolo unde ești tu și chiar nu înțeleg cum reușești să te menții atât de sus, posibil e de vina balonul ăla plin cu heliu ce se sprijină pe umeri. Dar nu, prefer să rămân cu picioarele pe pământ și să explorez schimbarea de la o altitudine care nu-mi transformă bostanul în balon sau de la un nivel atât de înalt la care schimbarea nici măcar nu se observă. Nu știu tu ce părere ai, dar de acolo de sus nici măcar culorile nu se disting, în halul ăsta de trist trebuie să fie.

În altă ordine de idei, ești superior cui? Te-ai gândit vreodată la asta? Trebuie să clarifici asta și simt că aici îți pot oferi o mână de ajutor. Ai superioritate, sau cel puțin asta crezi, asupra tuturor! Nu e nimeni care poate ceva mai mult decât tu poți, nu e nimeni care să-și dorească mai mult decât tu îți dorești, sau cum ziceam, cel puțin asta crezi tu. De fapt, singurii cărora le ești superior sunt exact ca tine, superiori propriei nații, iar dacă ar fi să cântărim puțin situația am vedea cât de penibilă este această superioritate pentru că atunci când vorbim de superioritate ne referim în primul rând la intelect, iar tu nu dispui de așa ceva, poate doar de ceva maro iar la tine chestia asta s-o numi intelect.

Superioritate. Ți-ai dori să poți avea așa ceva, în schimb te scalzi în ceea ce crezi tu că înseamnă superioritate și crede-mă când îți spun că valoarea ei e învers proporțională cu altitudinea la care te afli. Nu ne interesează cât de multe nu poți tu să faci sau cât de mult efort nu depui pentru a fi deasupra celorlalți, doar menține-ți poziția de falsă superioritate pentru că până la urmă ea te definește.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.