Published On: 08/07/20122.3 min read

Prin motivație definim capacitatea de a duce la bun sfârșit obiectivele pe care ți le-ai propus, motivația fiind elementul central datorită căruia noi ne dăm nouă, sau dăm altora, un șut în fund.

Motivația provine din motivație. E un joc de cuvinte care mie mi-a plăcut. Cum vine asta? Motivația este acel sentiment care ne face să ne dorim să întreprindem diverse activități, care ne face să vrem mai mult de la noi, uneori mai mult si de la ceilalți, dar în concomitent din faptul că ne ocupăm timpul cu ceva apare motivația, acea motivație de a face mai mult.

Motivația este acea sursă de inspirație pe care cu toții o avem. Atunci când avem parte de acea inspirație și suntem spontani, imediat apare și motivația de a face lucrul respectiv. Simțim cum putem face orice și chiar avem impresia că ideea respectivă este genială, tocmai din cauza aceasta apare motivația, pentru că trăind cu impresia că ai o idee extraordinară, primul instinct este de a o pune în aplicare, nu? Deci, în concluzie, motivația reprezintă dorința de începe și termina, în același timp, un lucru, și zic a termina pentru că atunci nu ți-l imaginezi doar în starea inițială a acestuia, ci te gândești la el și într-o stare finală.

Motivația se împarte în două categorii: motivația proprie sau automotivare și motivația altora.

Ca o regula generală care se aplică peste tot, de exemplu, înainte să-i cunoști pe ceilalți trebuie să te cunoști pe tine, așa și aici. Înainte să-i motivezi pe ceilalți, trebuie întâi să înveți să te motivezi pe tine.

Automotivarea – singura modalitate prin care îți poți dezvolta latura aceasta este să faci ce îți place pentru că făcând ce îți place te motivezi extrem de ușor să duci la bun sfârșit ceea ce ai început, aceasta motivare având loc în mare parte la nivelul subconștientului.

Motivarea – având în vedere că suntem în stare sa ne automotivam, partea cu motivarea celorlalți este puțin mai grea deoarece pentru a motiva o persoana trebuie în primul rând să îi ști persoanei respective ce îi place să facă, mai exact ce o face fericită, pentru că din momentul în care ști ce întreține fericirea unei persoane ești în stare să o motivezi să facă ceva indiferent că îi place sau nu, poți ajunge chiar să manipulezi, dar nu despre asta vorbim aici.

Motivarea este capacitatea de a-ți dori și de a putea face să se întâmple.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.