Published On: 04/07/20122.8 min read

Am găsit un articol pe blogul lui Dojo foarte interesant despre călătorii fără un consum financiar prea mare, așa că articolul acesta reprezintă un îndemn: călătorește cât mai mult și nu-ți face griji în legătură cu ceea ce vine din mediul exterior, pentru că dacă lași lucrurile respective să te influențeze o să ajungi să nu părăsești cutia imaginară în care te afli.

Stabilește-ți niște obiective! Trebuie să știi dinainte unde vrei să pleci, trebuie să-ți stabilești o traiectorie a obiectivelor turistice pe care vrei să le vizitezi și cel mai ideal ar fi să îți dorești să vizitezi locurile respective, tocmai din acest motiv e indicat ca printre primele călătorii pe care le ai, să vizitezi ceea ce ai vrut din totdeauna să vizitezi.

Desigur, dacă dorești să pleci la drum lăsându-te dus de val, adică fără să îți stabilești un anumit traseu, asigură-te că ai pe cineva al cărei orientare în spațiu este bine dezvoltată, în rest mergi cât de departe poți iar cu toate că riscul este mai mare, la fel și adrenalina va fi la cote mari, așa că dacă te crezi în stare pleacă la drum fără să ai anumite locuri de vizitat pentru că în mod sigur totul va fi mult mai intens.

Călătoriile reprezintă acele momente în viață ce ne schimbă într-un mod atât de complex încât nu e simțit doar de noi, ci și de persoanele din jurul nostru. Călătoriile reprezintă în primul rând o educație a caracterului nostru, o educație pentru că ne maturizăm caracterul într-un mod în care puține persoane sunt în stare s-o facă fără să călătorească. Pe lângă educația specială de care ai parte datorită călătoriilor, ai parte de minunate experiențe pe care le acaparezi doar datorită călătoriilor, altă modalitate nu există.

Este uimitor momentul în care ieși din zona de confort și vezi noi culori ce emană din tărâmurile pe care începi să le descoperi încetul cu încetul. Simți cum noi emoții te cuprind cu totul, cum tot ceea ce știai până acum pare să fie lipsit de importanță pentru că noile experiențe sunt mai profunde, mai intense și în mod sigur mult mai atrăgătoare. Ești atras de tot noul pe care-l observi și simți cum și el este atras de tine și cu toate că vrei mai mult, ai senzația că datorită multitudinii de informații primite într-un timp atât de scurt nu numai că nu ai timp să le procesezi așa cum ți-ai dori, dar nu mai ai timp nici să respiri.

Călătoriile ne schimbă într-un mod în care nu cred că am fi in stare s-o facem individual pentru că de fapt nu suntem în stare s-o facem. Aceste călătorii ne creează o nouă perspectivă, ne oferă noi emoții, noi sentimente, noi trăiri pe care in mod individual nu vom reuși niciodată să le valorificăm la adevăratul lor nivel.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.