Published On: 04/07/20122.6 min read

Doar de două roți ai nevoie pentru a-ți lua zborul. Nimic mai mult, nimic mai puțin, pentru că cele două roți sunt aripile ce te-nalță către noi teritorii nedescoperite de tine. Iar asta mă face să gândesc ca un biciclist.

Indiferent că suntem bicicliști sau nu, gândim la fel pentru că suntem oameni, cu toate că există o mică diferență reprezentată de rapiditatea cu care se deplasează lucrurile din jurul nostru. Până la urmă ăsta-i un avantaj pentru că o bicicletă te duce departe și datorită unei biciclete poți să explorezi destule într-un timp scurt.

Da, gândesc ca un biciclist. A fi biciclist înseamnă să vizualizezi traseul înainte de a pleca la drum, să ști încotro o să te duci și exact unde vrei să ajungi, dacă o să folosești scurtături sau nu. Fiecare din acestea mă caracterizează ca persoană, până la urmă fiecare din ele fiind elemente ce fac parte din viața oricărei persoane pentru că a vizualiza traseul înseamnă a îți stabili un plan strategic înainte de a începe întreprinderea unei anumite activități, să ști drumul pe care o să-l ai de parcurs înseamnă să fii pregătit, iar alegerea unei scurtături sau nu reprezintă cat de mult te satisface călătoria de care ai parte.

În același timp faptul că o bicicletă te poate duce departe exprimă în primul rând voință, pentru că această voință reprezintă acea dorință competitivă de a ajunge cât mai sus, acea dorință de a fi primul, iar așa cum te folosești de aptitudini pentru a ajunge cât mai sus într-un domeniu, așa te folosești de bicicletă pentru a ajunge primul într-o anumită locație. Pe lângă voință, faptul că o bicicletă te duce departe poate fi exprimată și prin libertate pentru că o simplă călătorie, indiferent că e vorba de bicicletă sau de orice altă modalitate de transport, reprezintă o escapadă, o rupere de zona de confort, o explozie a ta caracterizată prin libertatea ce emană din respectiva călătorie. Îmbinând cele două elemente, voința și libertatea, putem ajunge pe tărâmuri neexplorate până acum.

Totodată, pe lângă faptul că bicicleta este acea bucată de fier care te duce departe într-un timp scurt, bicicleta este și acea bucată de fier care-ți întreține sănătatea, deci este o bucată de fier eficientă. Bicicleta este unul dintre puținele lucruri care îți întreține sănătatea corpului în același timp tu putând să îți îndeplinești obiectivele.

Dar nu numai că este eficientă, dar pentru mine bicicleta reprezintă o pasiune, este ceva ce aș face zilnic dacă aș avea îndeajuns de mult timp liber pentru că o plimbare cu bicicleta nu numai că îmi întreține sănătatea corpului, dar îmi și dezvoltă imaginația într-un fel în care puține lucruri o fac.

Bicicleta, o bucată de fier, un prieten de nădejde.

Articolul participă la campania Bicicleta Roșie organizat de Coca Cola.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.