Caracterizată în special de acea conexiune ce se întâmplă la nivel spontan, prima impresie poate fi manipulată, o putem modela astfel că în primă fază putem fi absolut oricine dorim. Însă cum este prima impresie conectată la simțul umorului?
Cu toate că ești o persoană introvertită, timidă și plina de insecurități, poți manipula această primă impresie astfel încât persoanele cu care comunici să observe cum tu emani încredere. În primul rând trebuie să zâmbești. Ai nevoie de un zâmbet cât mai larg. Când intri într-o încăpere, imediat ce depășești pragul ai intrat în joc. Zâmbește cât mai mult. Zâmbind îți arăți disponibilitatea, capacitatea de a fi amuzant și de a fi cineva.
Pe lângă zâmbet, dacă ai simțul umorului dezvoltat ai încă un atu în mânecă. Simțul umorului te poate ajuta să cucerești lumea, umorul fiind o excelentă cale de scăpare dintr-un conflict. Atunci când spiritele sunt încinse, o bună modalitate de a evita conflictul este să spunem o glumă. Desigur, e nevoie de încredere pentru asta, dar se presupune că vine de la sine pentru că atât timp cât ai simțul umorului dezvoltat ești o persoană ce aruncă, la fiecare 5 minute, o glumă printre frazele rostite, deci din punctul ăsta de vedere nu ar trebui să fie dificil.
Caracterizat prin amuzament și zâmbet, cele doua elemente definesc într-un mod complex umorul. Umorul reprezintă totul. Cum ziceam, simțul dezvoltat al umorului te poate scăpa de conflicte, dar în același timp umorul atrage persoane de sex opus, crează conexiuni. De ce băieții răi atrag mai mult femeile decât restul? Pentru că au un simț al umorului dezvoltat, poate atât de dezvoltat încât depășește anumite limite, dar asta le oferă încredere în ei.
Desigur, trebuie să ști cum si când s-o spui și pe lângă asta trebuie să ai și câteva noțiuni elementare despre cum să manipulezi o conversație, în rest e nevoie doar de exercițiu, mult exercițiu. Umorul este unul din acele abilități care, cu toate că se poate dezvolta, necesită foarte mult timp și răbdare investite. Posibil ca o dezvoltare ca aceasta să ajungă undeva la 2-5 ani, dar am pentru tine ceva ce te va ajuta să începi.
♥ Mă numesc David Mitran
Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.
Hai să ne cunoaștem
Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.
Fără spam. Îți promit.