Published On: 26/06/20123.3 min read

Depresivule! Ți-ai dorit vreodată să te sinucizi dar îți era prea frică să o faci, îți era prea frică să te spânzuri sau să te arunci de pe bloc? Am cea mai bună metodă: lenea! Fii leneș, până la urmă oricum o să-ți cedeze creierul de la atâta inactivitate și o să mori încet-încet, atât de încet încât nici nu o să simți, ba chiar o să îți placă, o să te gâdile până când ultimul neuron se va disipa.

Nu înțeleg. Ce e cu atâta muncă? Ești dornic de muncă? Imposibil! Oamenii nu muncesc, oamenii lenevesc și câștigă extrem de bine din asta. Câștigă în special admirația celorlalți. Adică frate, ești un zeu pentru că reușești să lenevești și în același timp să ai o mulțime de beneficii. Vreau și eu să fiu ca tine, vreau să fii mentorul meu, vreau să învăț lenea de la tine, vreau să învăț de la tine cum să pot să stau cât mai confortabil întins pe canapea, vreau să învăț cum să scuip semințe și în același timp să și înjur niște omuleți care tot aleargă după bila aia pe ecran, vreau să învăț cum să stau benefic degeaba tot restul vieții. E formidabil, vreau să pot să fiu ca tine, dar conștiința nu mă lasă să savurez lenea.

Tu reprezinți acea populație care se caracterizează prin turma ce-o formează. Te adaptezi ușor la deciziile ce vin din exterior pentru că a gândi înseamnă mult prea mult pentru tine și în același timp te conformezi poruncilor ce ți se dau. Te crezi important pentru că ești în aceeași grămadă cu încă câteva milioane de oi și toate behăiți în funcție de modul în care sunteți dirijate. Capacitatea voastră intelectuală este peste limite, aceasta fiind lejer la un IQ format din 3 cifre, undeva la 500-600. Super tare, nu? Acum te simți inteligent cu adevărat știind că faci parte dintr-o turmă în care IQ-ul întregii turme este undeva la 500-600. Fascinant într-adevăr.

Cu cât mai mulți, cu atât mai bine! Este uimitor modul în care vă „înmulțiți”. Creșteți pe măsură ce vântul bate și empatizați cu fiecare nouă manea scoasă în turmă. Sunteți excelenți acolo unde sunteți și vă situați la un nivel unde nimeni nu poate ajunge pentru că e prea mult de săpat și nu cred că sunt persoane care să-și folosească resursele pentru a săpa după nimic. Cu cât sunteți mai mulți, noi restul suntem mai puțini și de aici rezultă că avem cât mai multe păpuși pe care să le manipulăm, este excelent. Nu știu ce ne-am face fără voi, posibil ne-am juca de-a depresivii doar ca să ne mai întreținem, dar oricât de buni actori am încerca să fim, tot nu am ajunge la un nivel in halul ăla de avansat ca al vostru.

E interesant să consumi resurse fără să creezi altele, nu? De fapt tu știi cel mai bine cum e ca din o grămadă ce la un moment dat reprezenta ceva, în momentul de față să reprezinte nimic pentru că tu ești capabil să faci un nimic din ceva, nu invers. Ma fascinează modul în care nu gândești, iar dacă ai fi o tipă aș putea spune că mă și atragi, ești perfecțiunea întruchipată.

Ești excepțional și-ți doresc toate cele bune, iar când spun ca a ta capacitate de a face lucrurile de rahat este excelentă, o spun cu cât de multă sinceritate se poate.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.