Published On: 23/06/20124.2 min read

Ce reprezintă pentru tine optimismul? Cum percep ceilalți modul în care ești tu optimist și cât de ridicat crezi că este nivelul optimismului tău? Tu ești un optimist?

Optimismul reprezintă motivul pentru care tu ești încrezător în tot ceea ce faci, într-un mod independent chiar, motivul pentru care tu ești fericit, motivul pentru care tu reușești să depășești fiecare obstacol ce ți se ivește în cale. Dacă ar fi să personificăm, optimismul este persoana responsabilă de moralul tău.

Faptul că ești optimist te face să fii un Oportunist, pentru că tu știi cel mai bine cum să exploatezi situațiile astfel încât rezultatul să fie asimilat cu un mare beneficiu de care tu ai parte. Ști cum să modelezi, cum sa manipulezi situațiile astfel încât să ai parte doar de ce îți dorești, astfel încât la sfârșit în mod sigur tu să fii cel satisfăcut, atfel încât munca depusă să nu fie în zadar.

Ești o fire Puternică, nu e nimic ce nu poți face, iar capacitatea ta de a depăși cu zâmbetul pe buze fiecare situație dificilă în care te afli reprezintă forța interioară de care dai dovadă. La fel cum nimic nu te poate doborî, la fel nimic nu te poate opri să îți revii când te simți slăbit. Tu ești cel care are în totalitate control asupra celor ce urmează să se întâmple, iar tu ești invincibil.

În același timp ești o fire Temperată. Ști ce trebuie să faci și când să faci, nu te arunci aiurea cu capul înainte doar când ești sigur de asta și chiar daca o faci, tu ști sigur ca ai următorii cinci pași deja calculați și puși la punct într-un mod foarte meticulos. Nu izbucnești, nu te agiți, doar faci lucrurile să meargă, să meargă atât de bine încât în cele din urmă vei ajunge să nu mai cunoști eșecul.

De asemenea ești caracterizat prin faptul că ști să te Impui într-un mod extrem de convingător dar în același timp la fel de molipsitor. Oamenii tind să perceapă modul în care tu îți exprimi ideile ca pe ceva nou și extrem de răcoritor ce le împrospătează mintea. Ești impunător prin simplul fapt că tu îți exprimi ideile într-un mod înțeles de ceilalți ca fiind unul aparte.

Motivarea este numele tău mic. Ști să motivezi dar să te și automotivezi. Nu e obiectiv care să rămână neterminat pentru că tu dispui de forța interioară necesară pentru a te motiva. Dispui de atât de multă forță interioară încât ii motivezi al naiba de mult și pe ceilalți, iar pentru asta nu ai nevoie de mai mult de un zâmbet și un gând optimist pe care să-l împărtășești.

Oportunist și motivat? Ești un Independent căruia ii place să facă cât mai multe de unul singur pentru că ești conștient că sunt prea puține persoane pe care te poți baza, iar căutarea lor ar dura prea mult. Dar dacă ai parte de astfel de persoane, pentru care căutarea cu toate că durează extrem de mult dar și merită, le poți implica cu ușurință, în rest fii cât mai independent posibil și bazează-te doar pe aptitudinile tale de a îndeplinii ceea ce ți-ai propus, până la urmă tu dispui de cele mai multe informații în legătură cu ceea ce vrei să faci.

Supraîncărcat! Ești supraîncărcat cu energie, atât de multă energie încât simți că poți fii multifuncțional într-un mod bolnav. Ai impresia că trei obiective de îndeplinit în același timp sunt prea puține pentru tine și uite așa le dublezi și chiar îți iese. Doar prin faptul că termini un obiectiv ai energie pentru alte două, te simți conectat constant la o sursă de energie, sursă care habar n-ai de unde vine dar ii ești recunoscător pentru că te alimentează.

Și nu în ultimul rând, ești Tenace! Perseverența de care dai dovadă te ajută să îi înțelegi pe ceilalți mai bine, dar în același timp ești văzut de către ceilalți ca o persoană înțelegătoare care poate da o mână de ajutor oricând și îți place la nebunie lucrul ăsta, îți place să faci pe psihologul pentru că îți place să ajuți persoanele apropiate din viața ta.

Optimismul nu are o definiție unică, optimismul este ceea ce tu reprezinți și reprezintă ceea ce tu ești.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.