Published On: 21/06/20122.4 min read

Ești în continuă mișcare, te deplasezi cu o viteză constantă, străbați orice nu a fost descoperit și explorezi totul cu o perspectivă diferită. Această perspectivă ce o ai asupra lucrurilor pe care le observi este ceea ce te caracterizează, este ceea ce te face să vezi totul într-un mod în care nimeni altcineva nu o poate face, această perspectivă reprezintă modul în care unicitatea ta este pusă în evidență. Observă în continuare.

Capacitatea de a observa în mod constant ceea ce te înconjoară este greu de dobândit, dar încercând și exersând până la urmă va face parte din tine. Este unul dintre acele lucruri active ce te ține în priză, ce te face să te concentrezi, conectându-te astfel în mod constant cu mediul extern. Până la urmă această conexiune nu reprezintă nimic altceva decât motivația noastră de a obține cât mai multe informații de la lucrurile cu care comunicăm și cu cât reușim să ne menținem concentrarea activă mai mult timp cu atât vom avea parte de mai multe informații.

Ne folosim doar 10% din creier. Lucrurile nu se întâmplă pur și simplu. La început nu conștientizezi nimic, ai creierul inactiv, iar până găsești cheia potrivită pentru a porni motorul o să dureze. Dar îți vând un pont, nu te chinui să cauți cheia pentru că atunci când o să fie nevoie de activare o să descoperi și cheia. Creierul omului lucrează la performanțe maxime în condiții de stres și presiune, așa că atunci când vei ajunge să ai de luat o decizie de ultim moment, când vei ajunge să fi nevoit să faci ceva ce îți pune abilitățile la încercare și le duce la extrem, chiar dincolo de limite, doar observă cum vei obține cheia ce deschide o poartă către noi capacități intelectuale și mentale.

Vrei să-ți testezi capacitatea de a observa elementele din jurul tău? Aș putea spune că femeile din acest punct de vedere sunt avantajate datorită faptului că au un creier multifuncțional, dar asta nu înseamnă că bărbații nu pot. Indiferent despre ce este vorba, te poți dezvolta, poți evolua. Evoluția e pentru fiecare dintre noi, trebuie doar să găsim o modalitate să facem asta! Un simplu exercițiu ar fi ca atunci când te plimbi să încerci să observi orice element definitoriu din jurul tău, definitorii fiind obiectele vizibile cu ușurință, cele de dimensiuni cât de cât mari. După ce crezi că te descurci mai mult decât bine la partea asta, încearcă sa observi și restul lucrurilor, cele minuscule și care par lipsite de importanță.

Spor în a explora interactivitatea din jurul tău, o să fie distractiv!

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.