Published On: 17/06/20121.9 min read

Tu vrei tinerețe fără bătrânețe? Tinereţea reprezintă timpul de a învăţa înţelepciunea, iar bătrâneţea este timpul de a o aplica. Tinereţea este acea perioadă a vieţii în care trebuie să experimentam cât mai multe lucruri. Experimentând descoperi şi cu cât descoperi mai multe cu atât eşti mai bun în orice domeniu. Pana la urma, eşti nevoit să experimentezi, în caz contrar rişti să ajungi in aşa numită zonă de confort.

Confortul apare în acea zonă intimă în care ne simţim în largul nostru, fără inhibiţii, fără complexe, o zonă în care suntem asaltaţi de minunatul sentiment de libertate. Pe scurt, zona de confort reprezintă locul în care ne simţim ca acasă. Prin natura noastră, suntem absorbiţi de zona de confort, fapt datorat senzaţiilor de relaxare pe care le produce.

Aşa cum primăvara este tinereţea anului, tot aşa adoleşcența reprezintă primăvara vieţii.  Sunt destule persoane care au o viaţă monotonă până la o vârstă înaintată, ajungând, de exemplu, la 40 de ani fără sa facă nimic, iar în acel moment aceştia vor simţi nevoia să se distreze, să exploreze noi tărâmuri, noi plăceri, mai exact să guste din fructul vieţii. În mod sigur nu ai vrea să ajungi la 40 de ani şi să iţi petreci viaţa prin cluburi pentru simplul fapt că vei simţi nevoia de o tinerețe fără bătrânețe.

Tinereţea este un soare care-şi prelungeşte răsăritul. În fond, preţuim tinereţea pentru că ştim că într-o bună zi vom ajunge la bătrâneţe. Tinereţea se poate manifesta la orice vârstă şi pentru o perioadă îndelungată de timp. Din punctul meu de vedere, tinereţea reprezintă entuziasmul , energia şi fericirea de care poate avea parte o persoană. Cât timp ai parte de entuziasm eşti creativ, visător, iar cât timp eşti energic şi fericit eşti capabil de orice. De altfel, strălucită acea tinereţe la care ai ajuns prin maturitate, tinereţe evidenţiată prin creativitate, spontaneitate, tenacitate.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.