Published On: 09/06/20122.1 min read

Bună dimineaţa! Pe lângă faptul că atunci când ne trezim suntem adormiţi, suntem şi plini de viaţă, energici, spontani şi cu chef de orice, dimineaţa este acel moment în care dorim să punem ţara la cale, în care simţim că totul se poate, în care orice altceva în afară de optimism nu cunoaştem. Asta-i prima parte din diagrama optimistului.

Problema apare odată cu trecerea timpului când începem să gândim, iar ca reflex primar avem intenţia de a ne gândi la cum să supravieţuim în timpul zilei respective şi daca se poate să prelungim supravieţuirea pe o perioadă cât mai mare. Ne concentrăm prea mult la supravieţuire, prea mult la cum să ne satisfacem anumite nevoi care de fapt sunt miraje ale epocii de care suntem absorbiţi întru totul, ne concentrăm prea mult la viitor şi ne lăsăm amprentaţi de trecut în loc să trăim prezentul.

Nu suntem în stare decât să gustam momentul respectiv, pentru că atunci când vine vorba de savurat ne plictisim şi instinctual simţim nevoia de a trece la un altul. Cu fiecare moment al zilei pe care îl parcurgem, optimismul ne scade iar pesimismul se află în creştere, astfel că la sfârşitul zilei optimismul este undeva la 10%-20%, iar pesimismul la un nivel la care nu ar trebui să fie.

Vă prezint mai jos o diagramă, cu relaţiile dintre optimism, pesimism şi câteva calităţi interesante în funcţie de perioada zilei, numita Diagrama Optimistului.

Diagrama optimistului

Diagrama optimistului reprezintă relaţiile dintre optimism, pesimism şi celelalte calităţi pe care le avem în timpul unei zile obişnuite. Din cate observaţi suntem optimişti pe tot timpul zilei şi avem parte şi de celelalte calităţi, pesimismul începând sa apară la câteva ore după trezire pentru că imediat după trezire nu suntem interesaţi să ne confruntăm cu problemele, vrem sa ne relaxam sau eventual sa mai dormim.

De la jumătatea zilei în colo începem să ne conştientizam problemele şi asta face ca pesimismul să intervină, evident scăzând optimismul. Dar ceea ce nu observăm sunt calităţile care se manifestă la nivelul subconştientului.

Daca ajungem să ne conştientizăm calităţile şi să ne folosim de ele, optimismul va fi în mod sigur la un nivel mai ridicat pe tot parcursul zilei.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.