Published On: 04/06/20122.4 min read

În primul rand, ce este iubirea și ce înseamnă să iubești? Aş putea să scriu despre lucrul acesta o carte întreagă dar sunt nevoit să mă rezum doar la câteva lucruri importante. Iubirea reprezintă acel sentiment înălţător care atunci când pune mâna pe tine te asaltează cu atât de multă fericire încât nici tu nu şti cum să-i mai faci faţă, iubirea este acel sentiment ce te face mai paşnic, mai răbdător sau nerăbdător (depinde de situaţie) şi cel mai important este că te face mai bun. Iubirea este sentimentul ce-ţi colorează sufletul.

Să revenim la tema articolului, de cate ori poţi să iubești cu adevărat? E puţin probabil să ştii de cate ori o să ajungi să iubești în viaţă, cel mai bine e să afli experimentând cât mai multe.

Din punctul meu de vedere poţi să iubești de multe ori pentru că nu totul se reduce doar la a iubi acea persoană cu care vei ajunge să-ţi trăieşti tot restul vieţii. La fel de bine te poţi îndrăgosti de o privelişte pe care s-o iubești atât de mult încât să simţi că nu mai poţi pleca de acolo, să ajungi să simţi cum tu faci parte din locul acela cu toate că doar ce l-ai explorat (sau poate că nici nu l-ai explorat în întregime şi cu toate acestea simţi că-l iubești), simţi cum te completează, simţi cum fiecare parte din el reprezintă de fapt o parte din tine, te simți ca şi cum ai fi prins rădăcini.

Referitor la persoane, poţi iubi cu adevărat mai multe persoane, posibil în acelaşi timp pentru că suntem diferiţi şi evident nu avem aceleaşi principii şi valori deci nu oferim aceleaşi lucruri. Iubeștio persoană pentru ceea ce reprezintă pentru tine dar şi pentru ce îţi oferă iar pana găseşti la o persoană tot ce tu ai nevoie e posibil să găseşti la alte doua persoane diferite (sau mai multe) lucrurile care te fac fericit, care-ţi oferă acel sentiment ce te face să te simţi special, acel sentiment care să-ţi confere atât de multă încredere în tine încât să simţi că toata lumea e a ta şi că nu mai ai nevoie de nimic altceva.

Este impropriu spus că poţi iubi doar o singură data în viaţă sau un singur lucru pentru că iubirea nu are o definiţie anume, nu are limite, fiecare o percepe aşa cum poate sau mai bine zis fiecare o percepe aşa cum o simte, iar noi ca oameni simţim lucrurile în mod diferit.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.