Published On: 02/06/20122.3 min read

Orice am întreprinde, e imposibil să nu avem parte de eşecuri. Ideal nu este să ştim să le ocolim, ci să învăţăm să trecem peste ele, să le depăşim cu succes.

E uman să greşim, e uman să avem eşecuri, dar cel mai important este să încurajăm eşecurile. Datorită eşecurilor ajungem să găsim soluții, iar cu ajutorul soluţiilor ne dezvoltam capacitatea de a rezolva lucrurile, de a le face mai simple, capacitatea de a le finaliza într-un timp scurt.

Dacă ai parte de eşecuri eşti o persoană creativă, mereu pusă pe treabă pentru că eşecurile se nasc din iniţiative. Capacitatea de a duce lucrurile la bun sfârşit te pune la încercare şi astfel îţi oferă obstacole, unele uşoare, altele mai grele. Acestea sunt eşecurile. Important este să nu clachezi, să continui de unde ai rămas si să găseşti soluții, găsirea de soluţii fiind vitală în orice, oriunde.

Cum ziceam, datorită eşecului suntem persoane creative pentru că atunci când avem parte de unul suntem puşi în situaţia de a găsi o rezolvare iar pentru aceasta e nevoie de creativitate. Creativitatea eşecului este unică deoarece pe lângă faptul că îţi dezvoltă imaginaţia într-un anumit fel, îţi dezvoltă şi aptitudinile de supravieţuire în mediul actual din care facem parte care se aseamănă foarte mult cu o junglă.

Cu fiecare şut în fund primit înaintezi. La început o faci în paşi mici, iar pe măsură ce evoluezi, paşii ajung să fie din ce în ce mai mari. Aşa este şi în cazul eşecurilor, la început ai parte de multe până îţi dezvolţi acea aptitudine de supravieţuire şi cu cât exersezi mai mult cu atât eşecurile vor fi mai puţine iar ţie ţi se va părea totul mult mai uşor de depăşit.

Cu toate că avem impresia că eşecurile nu sunt bune, acestea au un rol foarte important în viaţa noastră. Aşa cum spuneam, datorită lor ne dezvoltăm, dar cel mai important este faptul că datorită lor rămânem cu picioarele pe pământ, iar eşecurile sunt unul din acele cevauri. Cum ar fi dacă totul ne-ar merge perfect, fără să întâmpinăm niciun obstacol, fără să ştim ce înseamnă să depăşim acel obstacol? Ar fi prea frumos să fie adevărat, nu? Dar în acelaşi timp consider că ar fi trist pentru că nu am avea ocazia să evoluăm într-un mod cât mai complex.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.