Published On: 31/05/20123.5 min read

Copilărie. Un cuvânt prea mare care poate fi exprimat în atât de multe cuvinte, un moment din viață pe care toată lumea vrea să-l retrăiască, acel moment de care tuturor ne e dor și de care ne amintim cu zâmbetul pe buze.

David JuniorSă ne amintim despre copilărie. Adu-ți aminte cum erai când erai mic, închide ochii și încearcă să vizualizezi câteva detalii despre tine, despre locul în care ai copilărit, despre prietenii pe care i-ai avut. Începi să simți că ăla-i locul în care încă se mai află o parte din tine, e locul în care copilul din tine s-a simțit cel mai bine, e locul în care dacă te-ai duce posibil te-ai îndrăgosti de tot ceea ce există acolo, e locul în care inima ta simte că trăiește, e locul din care într-o singură zi te alimentezi cu energie pentru tot restul anului. Locul unde ai copilărit este acel loc care întotdeauna va face parte din tine, completându-vă unul pe celălalt.

Tu cum erai când erai mic? Eu eram un dolofan mic și fraier, ca mulți alții de fapt, care era atras de efectul de turmă. Aveam câteva activități pe care le făceam cu toții și nu ne păsa de nimic altceva, important era să râdem până când ne durea maxilarul și abdomenul, urmată de o pauză mică până când începeam iar să râdem. Legat de activități, nu vreau să detaliez, vă las pe voi să rememoraţi, fiecare în felul lui, activitățile din “epoca de aur”: pitulușu, prinselea, țurca, șotron, etc. La fel de bine aș putea să amintesc și despre gumele turbo pe care cu toții le mâncam, acadelele chupa chups sau despre cum toți eram plini de tatuaje de la gume de mestecat.

Cred că era un adevărat concurs şi în acelaşi timp o grozavă expoziţie de desene atunci când începeam cu toţii să desenăm asfaltul din faţa blocului cu cretă. Era modalitatea prin care ne exprimam cel mai bine creativitatea în copilărie, era imaginaţia noastră imprimată în pământ, era ca şi cum pământul pridea viaţă datorită nouă pentru că noi ii ofeream acel înveliş plin de culoare.

Indiferent că atunci când erai mic ai locuit în zonă rurală sau urbană, la casă sau la bloc, în mod sigur exista acel loc unde te strângeai cu prietenii și te jucai. Era un fel de fortăreață secretă în care doar voi aveați voie, în care plănuiați tot felul de chestii și pe care apoi urma să le puneți în aplicare. Era prea puțin importantă zona geografică în care ne aflăm pentru că eram plini de imaginație și ne era foarte ușor să ne găsim acea fortăreața.

Născut în ‘91, copilăria pentru mine s-a manifestat în jurul anilor ’97 – ‘05. Ziceam mai sus de “epoca de aur”. Mă refer la acea epocă sufletească, privită prin prismă faptului că eram cu toții uniți, nu eram atât de individualiști, nu eram atât de stresaţi și frustrați, nu eram atât de îngrijorați de ziua de mâine și nu eram absorbiți de tehnologie așa cum suntem azi. Nu am deloc speranțe că se va mai reveni la așa ceva pentru că societatea ne impune criterii și principii diferite, iar cei care au trăit-o să fie fericiți că au făcut parte dintr-o asemenea generație și să încerce s-o transmită mai departe.

Aș putea face o comparaţii între copilăria celor care se vor naște de acum în colo și a celor născuți înainte de trecerea în noul mileniu, dar din punctual meu de vedere ar fii o listă plină cu minusuri pentru noile generaţii, tocmai din acest motiv vă las pe voi să decideți care sunt diferențele și asemănările.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.