Published On: 28/05/20122 min read

Nu există trecut, nu există viitor! Concentrează-te asupra prezentului, trăiește clipa!

Unii ar spune că atunci când zicem prezent ne referim la trecut pentru că viitorul deja ne-a asaltat. Nu mă refer la secunda în care spunem “prezent”, ci la momentele ce se întâmplă în acel prezent, iar acel moment poate dura până la câteva zile, poate chiar mai mult, asta depinzând de voi.

Nu suntem în stare să ne bucurăm de lucrurile mărunte, de ceea ce trăim în momentul de față, nu suntem în stare să luăm lucrurile ca atare, să le simplificăm sau mai bine zis să le lăsăm în starea lor naturală. Ne place să complicăm totul, să raportăm totul la trecut sau viitor; parcă am simți o nevoie interioară de a complica lucrurile. Sunt de acord că lucrurile nu au cum să fie mereu simple, dar noi pur și simplu nu ne putem abține să nu facem totul mai dificil, iar când realizăm că totul e prea greu ca noi să continuăm ne întrebăm cum de am ajuns într-o așa situație.

Trăiește clipa! Ignoră tot ceea ce nu te-ar lasă să faci asta. Conștientizează ce reprezintă pentru tine acea clipă și ține cu dinții de ea, nu-i da drumul, nu o lăsa să scape, e a ta și numai a ta! Gândește-te că fără ea ești mort. Clipa este acea energie ce-ți dă viață, ce te face să tresări, ce-ți scoate la suprafața spontaneitatea și nu numai că ți-o scoate la suprafața dar o ridica la un nivel atât de înalt încât te vei uimi până și pe ține, așa că trăiește-o!

Chiar dacă acel moment vital este destinat să fie numai al tău, nu fii egoist. Așa cum la un moment dat ai ajuns să te bucuri de ceea ce ceilalți au avut parte, așa ar trebui să împărtășești și tu. Nu, nu ești obligat, dar ar fii oarecum trist să te bucuri singur. Ești mult mai satisfăcut când vezi cum ceea ce te face pe tine fericit poate aduce zâmbetul și altora.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.