Published On: 24/05/20121.7 min read

Cu toţii suntem egali, din orice punct de vedere, în rest e vorba de cum evoluăm fiecare în parte, iar asta creează un dezechilibru în egalitate.

Trăim într-o lume în care banul pare a fii la putere, iar dacă tu vezi lumea în acest fel e pur şi simplu trist. Există multe alte unghiuri din care o putem privi. Într-adevăr, primul lucru pe care îl observi la cineva este partea exterioară, definită desigur de partea materială, dar dacă nu eşti curios să descoperi ce stă dincolo de partea exterioară, atunci problema e la tine, una gravă, o problema pe care o numesc „universul iluziilor”. Toţi am avut momente în care am fost dezamăgiţi de persoane apropiate şi am început s-o luăm razna, să vedem doar ce vrem să vedem; acesta este universul iluziilor.

Spuneam că putem privi din mai multe unghiuri.

În primul rand aş putea spune că toţi suntem oameni; ce e diferit în asta? Desigur că sunt multe diferențe, dar din depărtare acestea nu se observă. Toţi avem membre, toţi dispunem de cele cinci simţuri, toţi avem aptitudini si abilităţi, defecte şi calităţi.

În al doilea rând aş putea spune că toţi facem parte dintr-o familie, toţi am evoluat din maimuţă (sau nu, oare chiar am fost maimuţe cândva?), toţi trăim în acelaşi univers, pe aceeaşi planeta, în aceeaşi epoca.

Un alt unghi din care putem privii ar fi momentul în care ne naştem – un moment de egalitate. E primul moment când poţi deosebi două persoane, iar în acel moment suntem absolut egali din orice punct de vedere.

Ideea stă în faptul că, daca laşi diferenţele să te afecteze nu o să reușeşti niciodată sa evoluezi, nu o să reuşeşti să te întreci pe tine, sa devii un tu mai bun.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.