Published On: 22/05/20121.9 min read

Experimentează și simte plăcerea, dar nu doar o dată, ci cât mai mult pentru a simţii fiecare colţ al plăcerii.

Nu este îndeajuns să faci un lucru doar o singură dată, mai ales dacă îţi place. Trebuie să fii conştient de faptul că lucrul respectiv poate fii privit dintr-un număr nelimitat de perspective, iar tu eşti cel care trebuie să le exploreze. Nu te gândi la faptul că are părţi negative şi pozitive, gândeşte-te la cât de multe din ambele poţi descoperii.

Hai să vizualizăm următoarea chestie, fiecare lucru care îl faci te duce către cel puţin cinci alte lucruri dintre care două sunt noi, tot ce ai tu nevoie să faci este să începi iar restul va veni de la sine. Trebuie să ai acea dorinţă de a descoperii, de a explora, trebuie să îţi impui faptul că tu vei găsi ceva nou în universul acesta chiar dacă te va costa o viaţă.

Explorând ajungi să te cunoşti mai bine, să înţelegi ce te defineşte, care-ţi sunt defectele şi calităţile, ajungi să sti unde mai ai de lucrat şi unde nu, când şi unde să pulsezi, iar în legătură cu ceea ce te încojoară, vei avea o nouă perspectivă, e ca şi cum ai evolua, e ca şi cum fiecare experienţă ţi-ar ridica nivelul cu încă un procent.

Însa, totul se reduce la un singur lucru. După ce experimentezi apare elementul definitoriu: plăcerea. Indiferent ce faci, simte plăcerea. În caz contrar, daca tu continui s-ar putea să ajungi de la un nivel neutru al sentimentelor, faţă de ceea ce întreprinzi, la ură. Desigur, poţi încerca să descoperi cât mai multe din ceea ce experimentezi, însă puţine sunt momentele în care ajungi de la a-ţi displăcea la a-ţi plăcea.

Hai să facem un raport: compară vârsta pe care o ai cu cât de multe ai trăit până acum, cu câte experienţe ai avut, indiferent de domeniu, şi vei înţelege cât de multe mai ai de învăţat.

Stagnare înseamnă involuţie, explorare înseamnă evoluţie, tu ce alegi?

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.