Published On: 16/05/20121.9 min read

Aşa cum fiecare joc dispune de anumite reguli, aşa şi noi avem propriile reguli pe care le impunem sau avem parte de reguli care ne sunt impuse. O idee generală ar fii să nu ducem regulile la extreme şi să încercăm să le impunem într-un mod cât mai subtil pentru a nu fii luate în calcul într-un mod conştient.

Orice joc e format din cel puţin două persoane. Astfel, înainte de toate trebuie să ai în vedere că tu eşti cel care trebuie să-și exprime primul regulile astfel încât ceilalţi să se poată plia pe ele. Cel care face primul pas e mereu în avantaj, iar faptul că îţi expui primul ideile oferă impresia ca eşti mai calculat, îţi oferă senzaţia unui as în mânecă.

Orice ai întreprinde, asigură-te încă de la început că toţi cei implicați sunt conştienţi de regulile impuse de tine pentru că nu ai vrea ca mai târziu să te trezeşti cu planul dat peste cap. Reaminteşte-le mereu care-s aşteptările tale, în caz că ai aşa ceva, reaminteşte-le cum ai vrea să decurgă totul (ceea ce ţi-ar plăcea şi ce nu ţi-ar plăcea să se întâmple, propune-le o locaţie, impune-le anumite criterii) .

Nu face nimic în mod direct. Tot ceea ce spui în mod direct este perceput ca psihologie inversă aşa că dacă impui cuiva să facă un anumit lucru sub forma unui lucru, nu-l va face. Trebuie să găseşti subtilitatea fiecărei fraze şi să o enunţi într-un mod cât mai plăcut pentru a nu „speria” receptorul. Cu cât cel manipulat e mai interesat de chestia respectivă, cu atât strategiile tale vor fii mai simple dar şi scepticismul lui mai ridicat aşa că trebuie să găseşti calea de mijloc. Revenind la subiect, indiferent de mijloacele pe care le foloseşti, încearcă să pari cât mai convingător pe cât de mult posibil.

Acum, ignorând şi anulând tot ceea ce am exprimat mai sus, pot spune că voi faceţi regulile, eu sunt aici doar pentru a le încălca.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email
Politică

Fără spam. Îți promit.