Published On: 10/05/20122.4 min read

Ce faci când eşti la pământ? Te ridici!

Oricând ai nevoie de ajutor şi nu ai de unde să faci rost de el, să ai in vedere că poţi face tot ce îţi propui fără ajutorul respectiv. Când ai zâmbit ultima dată într-un moment de impas? Sau mai bine zis când ţi-ai golit mintea, într-un moment dificil, atât de mult încât să nu te mai gândeşti la nimic, să te simţi bine şi atât, să fii doar tu şi nimic în jurul tău să nu mai conteze, să ignori tot şi să te axezi doar pe ceea ce tu ai nevoie? Când?

Acum câteva săptămâni am avut câteva probleme cu dantura şi m-am hotărât să ma duc la dentist; nu mai fusesem de o grămadă de timp. Prea multe probleme nu aveam, doar că frica mea de dentist e mare şi e printre singurele pe care le am. De fapt, nu urăsc dentiştii, ci problemele dentare, e cea mai groaznică durere. Să revenim. Eram în cabinet, următorul pe listă, şi orice aş fi încercat să fac nu ma puteam gândii doar la aparatul ăla care bârâia constant, era coşmarul meu. Pe lângă sunetul aparatului citeam şi pe expresia celui torturat în momentul respectiv o durere groaznică, era prea încruntat şi avea ochii închiși. Mă gândeam prea mult la asta! Mă măcina psihic dinainte să înceapă, nu vroiam să îmi imaginez cum ar fi pe scaunul acela cu toate că o făceam.

Nu are rost să mai continui cu detaliile despre teama mea, cert e faptul că era enormă. Însă, important este că am trecut peste datorită faptului că am reuşit să zâmbesc. Nu, nu din senin, m-am gândit la ceva anume, la ceva ce mă face să mă simt bine, ceva profund şi cu o importanţă deosebită pentru mine. Nu o să aflaţi ce anume pentru că fiecare are undeva acolo în inima şi în mintea lui pe cineva drag sau un anumit loc unde s-a simţit excelent sau poate o anumită perioadă în care s-a simţit special. Amintirile de genul acesta sunt de păstrat şi ne putem folosi de ele în cazuri de genul ăsta dar nu numai, amintirile fac parte din noi şi ne reprezintă, amintirile ne conturează, ne formează.

Pe scurt, ce faci atunci când eşti la pământ? Te ajuţi să te ridici gândindu-te la ceva profund, ceva ce te face fericit, ceva ce te face să zâmbeşti. Desigur, dacă aveţi o altă strategie aştept să o împărtăşiţi şi cu mine, sunt sigur că mai sunt destule.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.