Published On: 02/05/20122.4 min read

Câţi dintre voi se bucură de lucrurile mărunte? Foarte puţini, sunt sigur de asta, pentru că foarte puţini sunt în stare să le observe. Când veţi ajunge la nivelul în care veţi fi în stare să vă bucuraţi de lucrurile lipsite de importanţă veţi fi fericiţi. De fapt, fericirea reprezintă capacitatea de a zâmbi fără un motiv anume. Eşti fericit pentru că tu vrei asta, nu pentru că eşti nevoit. Dacă cercetezi în amănunt fraza “eşti fericit pentru că eşti nevoit” vei realiza cât de stupid sună.

Să facem un exerciţiu de vizualizare. Imaginează-ţi că mănânci o ciocolată sau dacă ai una lângă tine cu atât mai bine. De fiecare dată când muşti din ea te gândeşti la cât de delicioasă este şi încerci să îi păstrezi cât mai mult efectul dar nu prea îţi reuşeşte, iar după fiecare cubuleţ pe care l-ai mâncat urmează un altul până când ciocolata e terminată.

La fel se întâmplă şi în viaţa de zi cu zi. Conştientizezi lucrurile mărunte, guşti din ele dar nu eşti în stare să păstrezi senzaţia de plăcere prea mult aşa că treci la următoarele până când acestea se termină sau mai bine zis până când nu mai eşti în stare să le conştientizezi. Nu te teme, e unul din acele lucruri care se învaţă. Trebuie să înveţi să păstrezi cât mai mult senzaţia. Pentru început ai putea încerca să mănânci respectiva ciocolată timp de câteva ore, acesta cred că ar fi cel mai uşor exercițiu.

Apropo de ciocolată, ca o paranteză, atunci când eşti îndrăgostit inima îţi bate mai tare, mâinile încep să-ţi tremure, să-ţi transpire, iar din punct de vedere emoţional eşti mai entuziasmat, mai optimist şi în general mult mai binedispus. Oare v-aţi întrebat de ce se întâmplă toate acestea şi care este de fapt secretul? Atunci când te îndrăgosteşti corpul începe să genereze o substanţă chimică numită feniletilamină, substanţă care de altfel se găseşte şi în ciocolată.

Revenind la subiect, dacă nu şti de unde să începi, începe cu ciocolata şi în acelaşi timp bucură-te de lucruri cum ar fi răsăritul sau apusul, prima zăpadă din an, zâmbetul unei persoane dragi, mai ales de prezenţa persoanei respective; bucură-te de tot ceea ce crezi că te poate face fericit, bucură-te în special de lucrurile care te fac să zâmbeşti pentru că zâmbetul dă viaţă fericirii din tine.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.