Published On: 29/04/20121.9 min read

Ajuns în impas, încerci să faci orice pentru a te schimba, dar orice nu e îndeajuns. Trebuie să depui efort, iar oricât de mult ai depune ai senzaţia că nu e destul de mult încât să te schimbe, încât să ajungi acolo unde doreşti. Încerci atât de mult să ajungi pe drumul care crezi că ţi-e favorabil, atât de mult încat uiţi ceea ce e important şi unde vrei să ajungi, uiţi care sunt obiectivele, uiţi de ce ai început totul, uiţi scopul.

E atât de uşor să îţi pierzi calea, să te laşi dus de val, să laşi totul baltă, e atât de ușor să dai vina pe alţii pentru greşelile tale (asta e cel mai ușor) şi, desigur, mereu alegi o altă cale pentru că e mai uşoară. Mereu căutăm motive pe post de scuze pentru a ne abate de la planul iniţial, toată lumea vrea o cale de scăpare şi un sfârşit al poveştii pentru că nimeni nu e interesat de cuprins.

Cum vrei să obţii satisfacție dacă nu doreşti să parcurgi cuprinsul. E ca şi cum ai dori să vezi un film dar ţi-aş oferi doar trailerul sau la fel de bine îţi pot oferi doar coperţile unei cărţi. Da, sunt de acord, coperţile sunt cele care îţi crează iniţial acel interes necesar pentru a trece la cuprins, dar asta nu înseamnă că trebuie să te laşi înşelat de asta. Până la urmă, ăsta-i rolul lor, să te inducă în eroare, să te facă să nu înţelegi pentru că altfel, dacă ai şti totul şi ai avea răspunsurile la îndemână, nu ar mai avea pic de farmec, nu ar mai fi interesant.

Trebuie să vrei, să îţi doreşti să afli ce e dincolo de carapace indiferent despre a cui carapace este vorba. Trebuie să fii curios să afli misterele ascunse ale cuprinsului şi crede-mă, sunt nelimitate. Trebuie să vrei mai multe, de ce să te limitezi când poţi să evoluezi? Scapă de tot ceea ce te împiedică şi elimină toate motivele ce te încătuşează. Descoperă!

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email
Politică

Fără spam. Îți promit.