Published On: 26/04/20121.5 min read

Amintirile reprezintă memoria vizuală a întâmplărilor din trecut. Multe persoane încearcă să uite sau să reprime amintiri, fapt extrem de greu, aproape imposibil pentru că, indiferent că sunt triste sau fericite, amintirile fac pate din noi.

Sunt o sumedenie de motive pentru care ai vrea să dai o amintire uitării, dar datorită lor ai parte de emoţii şi sentimente, datorită întâmplărilor din care rezultă iţi formezi o personalitate, un caracter, ajungi persoana care eşti în momentul prezentului.

Amintirile reprezintă jurnalul vieţii, memorii captate în creier de-a lungul întregii vieţi. Încă din momentul naşterii şi până la bătrâneţe creierul tot înregistrează, fie că vrei sau că nu vrei. Se spune că memoriile vechi sunt înlocuite de unele noi, dar acest lucru nu se întâmplă şi în cazul amintirilor profunde, acestea fiind păstrate în acel loc numit „cutia cu fericire”.

O singură cheie pentru o singură cutie, eşti singurul care are acces la amintirile tale, singurul care le poate dezvălui, singurul care le poate îngropa. Eşti singurul care are acces la jurnalul vieţii. Cea mai mare valoare o capătă atunci când atingi apogeul, în acel moment fiind inscripţionate cele mai multe amintiri, cele mai frumoase chiar, în jurnalul vieţii.

Ajuns la bătranete, începi să citeşti jurnalul, delectându-te cu cele mai frumoase amintiri de care ai avut parte, amintindu-ţi cum erau vremurile de altă dată, momentele prin care ai trecut şi ce au reprezentat pentru tine acele momente. Cu sufletul plin de regret sau nu, îţi aduci aminte de toate cu zâmbetul pe buze şi cu lacrimi în ochi arzi de nerăbdare să le povesteşti nepoţilor o nouă veche întâmplare.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.