Published On: 24/04/20121.9 min read

Armonia reprezintă calea către pace, iar zâmbetul cheia către fericire. Cand aţi zâmbit ultima dată fără un motiv anume, fără ca cineva să vă binedispună, fără ca o comedie sau o glumă bună să vă stârnească râsul?

“De ce anume am nevoie ca să pot fi fericit?” este posibil cea mai des intâlnită întrebare în rândul oamenilor obişnuiţi şi cel mai probabil nici nu vor găsi un răspuns pentru că nu încearcă aflarea acestuia, majoritatea rezumându-se la întrebare. Toţi mai mulţi se plâng că nu îşi găsesc fericirea pentru că din ce în ce mai mulţi nu sunt în stare să caute fericirea.

Trebuie să înveţi să te bucuri de lucrurile mărunte cum ar fi răsăritul sau apusul, prima zăpăda din an, chiar şi de o ciocolată; în special bucură-te de lucrurile care se întâmplă la un interval de timp, cu cât intervalul de timp e mai mare, suspansul creşte iar lucrurile devin din ce în ce mai profunde.

Nu ai nevoie de nimeni altcineva ca să fii fericit, în fond, de ce ai avea nevoie de cineva ca să poţi zâmbi? Ai nevoie doar de un gând bun şi de control asupra muşchilor faciali, în rest e la fel de simplu precum sună.

Posibil să consideraţi că datorită faptului că aveţi mulţi prieteni sunteţi fericiţi, afirmaţie valabilă doar în cazul în care sunt prieteni de calitate. Să nu uităm ca până la urmă majoritatea dezamăgirilor sunt provocate de persoanele apropiate. Nu numai că încercam să găsim fericirea în persoanele din jurul nostru, dar credem cu îndârjire că fericirea se află şi în bani, că banii nu numai că pot cumpăra fericirea dar pe deasupra o şi pot întreţine. Greşit, se numeşte entuziasm, nu fericire, iar multă lume confundă cele două înţelesuri.

Dacă îţi doreşti ceva, se spune că Universul lucrează în armonie pentru tine și că îți oferă cheia către fericire, dar asta nu înseamnă că trebuie doar să îţi doreşti, ci înainte de toate să dăruieşti.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.